Met deze gamemuizen word je een meester in shootergames

Article
zaterdag, 10 april 2021 om 9:00
5 redenen waarom pc gaming beter is dan gamen op een console 152838
Een goede gamingmuis is dé tool die je nodig hebt om optimaal te kunnen spelen. Als een muis je tegenhoudt in prestaties is dat natuurlijk heel vervelend. Als je een nieuwe muis zoekt die je niet belemmert tijdens het spelen moet je goed kijken naar een aantal dingen. De sensor, een bedrade of een draadloze en de comfort van de muis zelf.
Online zoeken naar de juiste muis voor jou kan een enorme klus zijn, het zijn er gigantisch veel en je kunt ze niet gemakkelijk uitproberen om te kijken of dat deze wel lekker in de hand ligt. Om je een klein beetje op weg te helpen, hebben wij voor jou een lijst gemaakt met een aantal van de beste gamingmuizen, waarmee je zonder twijfel, optimaal presteert tijdens je speelsessies.
logitech g prof1617099257

Logitech G Pro X Wireless

Een draadloze muis is misschien niet voor iedereen, handig maar de input delay die er ooit was, is niet meer. Dat is zeker goed te merken met de Logitech G Pro X Superlight muis. De muis weegt slechts 63 gram en heeft de welbekende HERO sensor van Logitech. Met een ondersteuning tot ruim 25.000 DPI hoef je ook nooit meer je 360 no scope te missen.
De batterijduur is ook lekker lang, de muis gaat ongeveer 40 uur mee en je kunt de knoppen bij de duim volledig aanpassen naar wens.
razerf1617099291

Razer Viper Ultimate

Razer heeft ondertussen wel een goede naam als het aankomt op alles dat met gamen te maken heeft. Headsets, toetsenborden zelfs capture cards zijn te koop. De muizen van Razer doen dan ook zeker niet onder aan deze naam. De Razer Vipor Ultimate Wireless maakt gebruik van de nieuwe Focus+ sensor van Razer en kan een DPI tot 20.000 ondersteunen. De nieuwe sensor is naast een koning op DPI ook ongelooflijk nauwkeurig door de nieuwe sensor van Razer.
Ook de batterijduur is vrij lang, de muis gaat ongeveer 70 uur mee voordat je deze weer op moet laden. Gelukkig denk Razer naast optimale kwaliteit ook altijd aan de uitstraling en brengt bij deze muis een oplaadstation. Hiermee kan je je muis altijd als parel in de setup vertonen. Het enige nadeel met de Razer Viper Ultimate is dat de knoppen soms niet heel stevig aanvoelen. Soms geven ze een ‘zwak’, gevoel en dat is jammer. Misschien een kwestie van wennen, maar het is iets om even te onthouden!
glorious model of1617099327

Glorious Model O

Een iets onbekender merk voor sommigen , maar laat dat je zeker niet misleiden. De Glorious Model O heeft alles wat je verwacht van een gamingmuis. Het heeft een uniek honinggraat design om zoveel mogelijk gewicht uit de muis te halen. De muist weegt dan ook maar 67 gram. En mocht je tóch geen fan zijn van draadloze muizen, dan is dit wellicht een uitstekende keus.
Het lichte gewicht samen met de sensor die tot 12.000 DPI ondersteunt zorgt voor een soepele, snelle en nauwkeurige ervaring met de muis. Ook is er RGB-verlichting aanwezig voor als je de muis met je setup wilt laten matchen.
steelseries rival 710f1617099376

Steelseries Rival 710

Wie fanatiek gamer is op PC kent Steelseries wel. Het is een goede keuze voor alles wat je nodig hebt en de muizen van Steelseries horen hier natuurlijk ook bij. Steelseries heeft altijd waanzinnig goede functies in haar muizen zitten. De Sensor is daar een van en stelt zeker niet teleur en ondersteunt tot 12.000 DPI zoals vele anderen, alleen is er nog een extra functie die de muis enorm uniek maakt.
Er zit naast lekkere knoppen, een goede scroll-wiel en een snelle sensor namelijk ook een trilfunctie in deze muis. Dat lees je goed. De Rival 710 ondersteunt net zoals veel controllers een haptische trilfunctie. Hoewel het nog niet in alle games ondersteund wordt is het zeker een leuke toevoeging en is een van de best verkopende muizen op dit moment.
asus pugio iif1617099403

Asus ROG Pugio 2

Asus is net als sommige andere bedrijven een titaan in de industrie. Het zou dan ook gek zijn om het bedrijf niet te zien aankomen met een gamingmuis. De Asus ROG Pugio 2 biedt een ideale combinatie aan van looks en functionaliteit. Ook heeft de muis net zoals alle andere draadloze muizen op de lijst, geen vertraging met inputs, dus je zou bijna denken dat de muizen de bedrade versies binnenkort moeten vervangen.
De muis is wel aan de wat zwaardere kant, het weegt namelijk ongeveer 102 gram. Maar daarbij komt wel een muis met heerlijke knoppen en een optische sensor die nooit teleurstelt. De muis komt ook nog eens met enorm veel vrijheid op het gebied van aanpassen. Je kunt het namelijk gemakkelijk openschroeven en hele onderdelen vervangen wanneer het stuk is of je wilt gewoon simpelweg nieuwe onderdelen.
Het ziet er dan wel uit als een enorm simpele muis, maar je wordt verrast door het comfort en ideale gebruik van de muis.