Komt er een live-action The Legend of Zelda film?

News
maandag, 11 september 2023 om 18:00
zelda tears of the kingdom luchtf1676465938
Na het succes van The Super Mario Bros. Movie zal Nintendo met nog meer films komen van bekende figuren. Naar verluidt is er nu zelfs een live-action The Legend of Zelda film in de maak, in plaats van een animatiefilm.
Hoewel Super Mario met afstand het bekendste gamepersonage aller tijden is, was de loodgieter al een lange tijd niet in een film verschenen. Hij kwam alleen voor in Super Mario Bros. uit 1993, gespeeld door Bob Hoskins. Eerder dit jaar kwam daar verandering in met de release van The Super Mario Bros. Movie, wat een enorm succes was.
Nintendo wil naar verluidt dan ook meer films gaan maken en de CEO van Illumination, de studio verantwoordelijk voor de animatiefilm van Super Mario, is zelfs toegetreden tot het bestuur van Nintendo.
Eerder waren er ook geruchten dat Illumination werkt aan een verfilming van The Legend of Zelda, maar volgens de baas van de studio klopt daar niks van. Een nieuw gerucht bevestigt dat op een opvallende manier. De bekende leaker MyTimeToShine claimt namelijk dat Universal werkt aan een live-action The Legend of Zelda film.

Een opvallende keuze

Het zou geen enorme verrassing zijn als er een film wordt gemaakt van The Legend of Zelda. De franchise is één van de meest populaire van de Japanse uitgever naast Super Mario en de laatste twee games hebben het natuurlijk enorm goed gedaan. Zo hebben wij Tears of the Kingdom beloond met een welverdiende 9.8 in onze review.
Een live-action film zou alleen wel vrij opvallend zijn. Nintendo heeft in het verleden niet veel succes gehad met live-action films, zoals het eerder genoemde Super Mario Bros. uit 1993. Daarnaast is het ook opmerkelijk om de samenwerking met Illumination te versterken, om die studio vervolgens niet in te zetten voor een franchise als The Legend of Zelda.