‘Nieuw Joy-Con patent kan afrekenen met drift’

News
maandag, 11 september 2023 om 17:30
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592
De Nintendo Switch was na lancering meteen populair en is dat gebleven. Maar klanten hebben ook veel geklaagd over een vervelend probleem: de sticks van de Joy-Cons gaan nogal snel driften. Een nieuw patent van Nintendo lijkt een oplossing te bieden.
Nintendo heeft een patent aangevraagd op een stick die gebruik maakt van een magnetische vloeistof (via VGC). Die vloeistof verandert van dikte wanneer je de stick beweegt, waardoor er weerstand ontstaat. De stick is door die weerstand sneller terug in zijn startpositie dan bij een ‘gewone’ stick.
Een stick die met magnetisme werkt heeft zo zijn voordelen. Magnetisme is ook de basis van het zogenaamde Hall Effect waarvan sommige duurdere sticks gebruik maken. De magnetische sticks zorgen dat er geen contacten slijten, waardoor er geen stick drift kan ontstaan.
Nintendo schrijft in het patent ook dat de stick een “gevoel kan presenteren aan de gebruiker”. Het is niet helemaal duidelijk wat daarmee bedoeld wordt, maar het kan wijzen op een interessante feature. Mogelijk wordt namelijk bedoeld dat de weerstand die de magnetische vloeistof geeft aangestuurd kan worden door een game, waardoor de sticks vergelijkbaar worden met de adaptieve triggers van de PS5. Een andere mogelijkheid is dat Nintendo simpelweg bedoelt dat de sticks eenzelfde gevoel van weerstand geven als ‘gewone’ sticks.

Krijgt de Switch 2 nieuwe Joy-Con sticks?

Het zou kunnen dat dit patent te maken heeft met de Nintendo Switch 2. Als het inderdaad Joy-Con drift oplost zouden spelers vast blij zijn met de verandering. Maar het gebeurt vaker dat grote bedrijven patenten aanvragen voor technologie die ze (nog) niet van plan zijn te gebruiken.