The Super Mario Bros. Movie passeert de 1 miljard dollar

News
zondag, 30 april 2023 om 10:30
the super mario bros movie nl st 8 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1687511340
Het succes van The Super Mario Bros. Movie lijkt niet te stoppen. De film heeft al meerdere records verbroken en lijkt daar aan het eind van dit weekend nog een bij te mogen voegen: het lijkt er namelijk op dat The Super Mario Bros. Movie de eerste film van 2023 wordt die 1 miljard dollar ophaalt (per Variety).
Hoewel het nog niet officieel is, heeft Universal Pictures de vlag al uitgehangen. Naar verwachting heeft The Super Mario Bros. Movie aan het eind van dit weekend namelijk de 1 miljard dollar bereikt. Naar verwachting heeft de film maandag ruim 487 miljoen dollar opgehaald in Noord-Amerika en 533 miljoen dollar internationaal, waardoor de film dus ruim de 1 miljard passeert. Mocht de film inderdaad deze mijlpaal bereiken, heeft de film er maar 26 dagen over gedaan.

The Super Mario Bros. Movie vijfde film sinds corona die dit record haalt

Sinds de coronapandemie zijn maar vier andere films de miljard dollar gepasseerd. Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion en Avatar: The Way of Water gingen de Mario-film voor. Of Mario en zijn vrienden meer gaan ophalen dan deze vier grote blockbusters is nog afwachten. Avatar: The Way of Water heeft immers maar liefst meer dan 2.3 miljard dollar opgehaald.
Dat The Super Mario Bros. Movie dit record lijkt te gaan halen komt niet als een hele grote verrassing. In minder dan twee weken mocht de film zich al de grootste gameverfilming ooit noemen. Dit succes smaakt uiteraard naar meer. Shigeru Miyamoto heeft al laten weten dat Mario’s avontuur nog maar het begin is van de samenwerking met Illumination en dat de volgende Nintendo film niet over Mario hoeft te gaan.