Tears of the Kingdom krijgt geen DLC

News
woensdag, 06 september 2023 om 9:30
tears of the kingdomf1683724951
Voor het eerst in de geschiedenis van de Zelda-franchise kreeg Breath of the Wild in 2017 DLC. Het leek voor veel spelers een veilige aanname dat dat met Tears of the Kingdom ook ging gebeuren. Maar producer Eiji Aonuma laat nu weten dat er geen DLC plannen zijn.
Tears of the Kingdom">The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is al een vrij grote game, maar dat betekent niet dat hij niet nog groter gemaakt kan worden. Daar zijn alleen geen plannen voor, onthult Eiji Aonuma. In een interview met Famitsu vertelt hij het gevoel te hebben dat hij alles heeft gedaan dat hij met deze gamewereld kon (via Insider-Gaming).
Het kan natuurlijk altijd zijn dat er ineens toch een nieuw idee komt. Maar volgens Aonuma is het dan waarschijnlijker dat er weer een volledig vervolg komt, of dat het idee wordt gebruikt voor een volledig nieuwe game die niet is verbonden aan de wereld van Breath of the Wild en Tears of the Kingdom. Hij denkt dat een volgende game weer een nieuwe manier van spelen biedt.
De aanname dat Tears of the Kingdom DLC zou krijgen kwam deels voort uit het feit dat er over DLC gesproken werd op de officiële website van de game. Maar nu Tears of the Kingdom bijna vier maanden uit is zonder dat DLC is aangekondigd, begonnen steeds meer spelers al te vermoeden dat dat een stukje standaard tekst was dat niet daadwerkelijk DLC bevestigde. Wel verschijnen er later dit jaar nog twee nieuwe Amiibo van Zelda en Ganondorf.

Ook zonder DLC meer Zelda op komst in 2023?

Overigens was DLC niet de enige hoop op meer Zelda-content dit jaar. Onlangs dook er een gerucht op dat er later dit jaar nog een Zelda-verrassing zou komen die niets met Tears of the Kingdom te maken zou hebben. Tenzij daarmee de release van Oracle of Ages en Seasons op Switch Online werd bedoeld, kan het zijn dat we binnenkort in een Nintendo Direct meer horen.