Update - 'Nintendo werkt aan meerdere animatiefilms, waaronder The Legend of Zelda'

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 11:00
zelda tears of the kingdom artf1663164801
The Super Mario Bros. Movie was een groot succes voor Nintendo en daar lijkt het dan ook niet bij te blijven. Naar verluidt werken Nintendo en Illumination namelijk aan meerdere animatiefilms, waaronder The Legend of Zelda en Donkey Kong.

Update - Illumination ontkent geruchten

Chris Meledandri, de CEO van Illumination, heeft in een interview gezegd met The Wrap dat hij geen idee heeft waar de geruchten over een The Legend of Zelda-film vandaan komen. Volgens de topman is zo'n film niet in de maak. Meledandri snapt dat mensen speculeren, omdat hij nu onderdeel is van het raad van bestuur bij Nintendo, maar dat er niks substantieels is waar de geruchten op zijn gebaseerd.
Origineel bericht:
Voorafgaand aan de release van The Super Mario Bros. Movie werden er nog veel vraagtekens bij de films gezet. Zo waren veel fans niet blij dat Chris Pratt de stem inspreekt van Mario, in plaats van Charles Martinet - de originele stemacteur voor Mario in de games. Maar ondanks dat heeft The Super Mario Bros. Movie het extreem goed gedaan in de bioscoop en is het zelfs de mijlpaal van 1 miljard dollar voorbij gegaan.
Het is dan ook niet zo vreemd dat Nintendo meer animatiefilms gaat maken met Illumination, de studio die verantwoordelijk was voor The Super Mario Bros. Movie. Shigeru Miyamoto heeft al aangekondigd dat de eerste film ‘slechts het begin van de samenwerking’ is.
Welke films dat precies worden is nog niet bekend, maar volgens Daniel Richtman, die wel vaker met nieuwe scoops komt, hebben Nintendo en Illumination grote plannen. Naar verluidt zouden er namelijk films worden gemaakt van Luigi’s Mansion, Donkey Kong, The Legend of Zelda en natuurlijk een sequel op The Super Mario Bros. Movie.

Oscar voor The Super Mario Bros. Movie?

De film is momenteel dus al enorm populair, maar mogelijk kunnen Nintendo en Illumination zelfs een Oscar in de wacht slepen voor The Super Mario Bros. Movie. Het nummer Peaches, dat in de film gezongen wordt door Bowser (Jack Black), maakt namelijk kans op de Oscar voor Best Original Song!
Dit bericht is bijgewerkt op 16 juni 2023.