‘Switch 2 rekent af met Breath of the Wild laadtijden’

News
dinsdag, 12 september 2023 om 9:00
the legend of zelda breath of the wildf1590418827
Er gaan steeds meer geruchten rond over de Nintendo Switch 2. De console zou bijvoorbeeld getoond zijn tijdens gamescom en indrukwekkende dingen hebben laten zijn. Een bekende insider komt nu met meer details, bijvoorbeeld dat de laadtijden veel beter zijn.
Tijdens gamescom 2023 hebben ontwikkelaars naar verluidt kennis mogen maken met de Nintendo Switch 2. Daarbij zou Nintendo een speciale versie van Breath of the Wild hebben getoond, die voor zover bekend niet uit gaat komen. De game zou draaien op de beoogde specificaties van de Switch 2 en insider Nate the Hate legt nu uit wat dat concreet inhoudt.
In een podcast laat de insider weten dat Breath of the Wild draaide op 4K resolutie en een framerate van 60 fps. Bovendien waren laadtijden vrijwel helemaal weg: hebben Breath of the Wild en Tears of the Kingdom laadtijden van zo’n 30 seconden per laadscherm. Dat is niet bijzonder lang, maar aangezien de PS5, Xbox Series X en een goede PC dankzij SSD-opslag bijna geen laadtijden meer hebben, kan het soms lang aanvoelen.
Nate the Hate geeft ook meer duidelijkheid over de Matrix Awakens tech demo die getoond zou zijn. De demo ziet er iets minder goed uit dan op PS5 en Xbox Series X, maar de ray tracing zou even goed of zelfs beter zijn. Om de hoge beeldkwaliteit te bereiken zou DLSS 3.5 worden gebruikt, maar mogelijk niet precies dezelfde versie daarvan die op PC’s beschikbaar is.

Nintendo Switch 2 release misschien toch snel?

Er werd lang aangenomden dat de Switch 2 begin 2024 uit zou komen, maar onlangs meldde VGC dat het toch wat later in het jaar zou worden. Nate the Hate geeft aan dat maart 2024 genoemd is, maar hij weet niet of het om een reveal of releasedatum gaat. Het kan dus zijn dat de console toch vroeg verschijnt, maar als de reveal in maart is kan het weer redelijk kloppen met wat VGC heeft gehoord.