Epic Games stopt met in-game aankopen in Rusland

News
maandag, 07 maart 2022 om 13:30
epic gamesf1645113725
Epic Games kondigt aan geen in-game aankopen meer toe te staan in Rusland als reactie op de invasie van Oekraïne. Ook stopt de ontwikkelaar met de verkoop van haar games. Hiermee voegt het bedrijf zich toe aan een steeds langer wordend lijstje van bedrijven die maatregelen nemen tegen Rusland.
Het bedrijf achter Fortnite benadrukt dat deze beslissing geen gevolgen zal hebben voor ontwikkelaars die proberen de tools van het bedrijf te gebruiken. Ook zouden spelers de games moeten kunnen blijven spelen, zowel offline als online.
‘’Epic stopt de handel met Rusland in onze games als reactie op de invasie van Oekraïne,’’ schrijft het bedrijf in een verklaring op Twitter. ‘’We blokkeren de toegang niet om dezelfde reden dat andere communicatiemiddelen online blijven: de vrije wereld moet alle lijnen van dialoog openhouden.’’
Het is niet duidelijk of deze beslissing ook geldt voor de Epic Games Store of Unreal Marketplace in Rusland.

Bedrijven voeren actie tegen Rusland

Epic Games is niet de eerste gamestudio die stappen zet tegen Rusland. Russen met een Switch kunnen niet langer aankopen doen in de Nintendo eShop, Sony besloot Gran Turismo 7 niet uit te brengen, EA haalde Rusland uit FIFA en NHL en CD Projekt RED stopt met de verkoop van haar games.
Ook andere bedrijven voeren actie tegen het land. Zo zijn Netflix en Spotify niet langer beschikbaar, sloot Apple haar deuren (zowel fysiek als online) en gaat de Russische Grand Prix niet door.

Populair Nieuws