CD Projekt RED boycot Rusland en Wit-Rusland

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 10:00
cd projekt redf1612859164
Veel bedrijven trekken zich de afgelopen week terug uit Rusland in verband met de invasie van Oekraïne. Ook CD Projekt RED houdt nu op zaken te doen in Rusland en Wit-Rusland. Het is de eerste game-uitgever die deze stap zet.
CD Projekt RED houdt op de verkoop van games in Rusland en Wit-Rusland. Games zoals The Witcher 3 en Cyberpunk 2077 worden niet meer geleverd, zij het fysiek of digitaal. Ook via het platform GOG.com, dat in handen is van de uitgever, worden geen games meer verkocht.
In een statement laat CD Projekt RED weten achter het volk van Oekraïne te staan. Het bedrijf heeft niet de ambitie om politieke macht uit te oefenen. Toch gelooft het bedrijf dat commerciële partijen net zo goed ‘verandering in de harten en gedachten van gewone mensen’ kunnen inspireren.
De uitgever erkent dat onschuldige burgers van Rusland en Wit-Rusland getroffen zullen worden door deze beslissing. Toch hoopt het bedrijf dat hun actie de wereldgemeenschap nog verder prikkelt om zich uit te laten tegen Rusland.

Eerste game uitgever die Rusland boycot

CD Projekt RED is niet het eerste bedrijf dat zich terugtrekt uit Rusland. Veel filmstudio’s en andere bedrijven hebben al laten weten geen zaken meer te willen doen in of met Rusland. Wel is CD Projekt RED de eerste grote speler in de game-industrie die Rusland boycot. De vicepremier van Oekraïne riep PlayStation en Xbox eerder op om dat ook te doen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties