Update - Officieel: EA haalt Rusland uit FIFA en NHL

News
donderdag, 03 maart 2022 om 9:30
fifa 22 03f1627654844
Veel bedrijven en uitgevers hebben Rusland gestraft voor de invasie van Oekraïne. Naar verluidt sluit EA zich daar nu ook bij aan, door het land te verwijderen uit FIFA en andere sportgames.

Update - Russische teams worden uit FIFA en NHL gehaald

Het gerucht van gisteren is snel bevestigd door EA. De uitgever heeft namelijk via een verklaring op Twitter laten weten dat alle Russische nationale teams en clubs uit FIFA 22, FIFA Mobile, FIFA Online en NHL 22 zullen worden verwijderd. EA laat daarnaast weten dat er actief wordt gekeken naar vergelijkbare veranderingen in andere elementen van de games.

Origineel bericht

De wereld heeft de inval van Oekraïne door Rusland hard veroordeeld, wat zelfs heeft geleid tot verbazingwekkend veel samenwerking en actie in Europa. Maar niet alleen de politiek onderneemt actie, ook veel bedrijven en uitgevers hebben sancties ondernomen om ervoor te zorgen dat Rusland de invasie zo snel mogelijk stopt.
Zo zullen grote filmdistributeurs als Disney, Warner Bros. en Sony niet hun films uitgeven in Rusland en is Apple gestopt met de verkoop van haar producten in het land. Mogelijk zal EA zich ook aansluiten bij deze groep. Volgens bekende leaker Tom Henderson is er intern namelijk een brief gestuurd over de sancties, zo laat hij weten via Twitter.
Hoe de boycot er precies uit zal zien is niet bekend. Het kan mogelijk gaan om de verwijdering van het Russische nationale elftal uit FIFA 22, maar anderzijds kan EA er ook voor kiezen om alle Russische voetballers, teams en stadions uit de game te halen.

Wat voor nut zal de FIFA boycot hebben?

De mogelijke actie van EA om Rusland uit FIFA games te verwijderen is nogal opmerkelijk. Het lijkt er namelijk niet op dat het Poetin of andere invloedrijke mensen in Rusland zal treffen, maar juist het gewone volk. Met de actie lijkt EA dan ook ervoor te willen zorgen dat de bevolking zich tegen de regering gaat keren.
Dit artikel is bijgewerkt op 3 maart 2022.

Populair Nieuws

Laatste Reacties