Apple stopt verkoop producten in Rusland

News
woensdag, 02 maart 2022 om 12:30
zelfrijdende apple autos getest in californie 131637
Apple stopt per direct met de verkoop van zijn producten in Rusland. Ook diensten als Apple Pay worden in het land beperkt. Eerder verwijderde het bedrijf al apps van Russische staatsmedia uit de App Store.
In een statement schrijft Apple dat het vorige week ‘alle export naar ons verkoopkanaal in het land heeft stopgezet’ als reactie op de invasie van Oekraïne. Het is niet meer mogelijk om in de Apple Store in Rusland een iPhone of andere Apple-producten te kopen. Ook de Russische webshop geeft aan dat de producten momenteel niet verkrijgbaar zijn. ‘’We zijn zeer bezorgd over de Russische invasie van Oekraïne en we staan aan de kant van alle mensen die lijden als gevolg van het geweld,’’ aldus de techgigant.
Vorige week vroeg de Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov al in een open brief aan Apple om de verkoop in Rusland te staken. Hij schrijft dat ‘moderne technologie misschien wel het beste antwoord is op tanks, meerdere raketwerpers en raketten’. ‘’We zijn er zeker van dat dergelijke acties de jeugd en actieve bevolking van Rusland zullen motiveren om proactief een einde te maken aan de schandelijke militaire agressie.’’

Veiligheidsmaatregel Apple Maps

Fedorov vraagt Apple ook om toegang tot de App Store te blokkeren. Het bedrijf heeft nog niet op dit verzoek gereageerd en de App Store is dan ook nog toegankelijk in Rusland.
Wel heeft Apple net als Google live-informatie uit Apple Maps in Oekraïne verwijderd als veiligheidsmaatregel. Deze live-verkeersgegevens en actuele informatie over hoe druk het is op openbare plekken zouden levens in gevaar brengen.

Populair Nieuws