F1 beëindigt Russisch Grand Prix-contract

News
donderdag, 03 maart 2022 om 17:30
f1 2020f1589540495
Over de hele wereld worden banden met Rusland gebroken nadat het Oekraïne binnen is gevallen. Ook de Formule 1 wil voorlopig niets meer met het land te maken hebben. Het contract dat F1 had met Russische Grand Prix is beëindigd.
Het was al duidelijk dat er dit jaar waarschijnlijk niet geracet zou worden in Rusland. Nu is bekend dat dat ook in de nabije toekomst niet meer gaat gebeuren. De F1 heeft een statement naar buiten gebracht waarin het meldt het lopende contract met de Russische GP te beëindigen.
Dat betekent dat er in 2023 geen race zal zijn in St. Petersburg, zoals oorspronkelijk het plan was. Het was de bedoeling dat de F1 daar op het vernieuwde Igora Drive-circuit zou racen tot in 2025. Dat gaat nu niet door.

Meer sport weg uit Rusland

De F1 is niet de eerste partij die zich terugtrekt uit Rusland. Eerder werd bijvoorbeeld Champions League-finale al verplaatst van St. Petersburg naar Parijs. Ook de FIFA weert Russische teams (deze worden ook uit de game FIFA 22 gehaald). Ook in de entertainmentindustrie trekken veel partijen zich terug uit Rusland.
Russische coureurs mogen in principe nog wel meedoen, maar niet meer onder de Russische vlag. Toch worden ze in sommige landen alsnog geweerd.