Enorme prijsverhoging PlayStation Plus op komst

News
donderdag, 31 augustus 2023 om 9:30
playstation plus newf1655289162
Sony heeft de nieuwe PS Plus Essential games voor september bekendgemaakt. In de zijlijn van die aankondiging had Sony helaas ook minder goed nieuws: de prijs van PlayStation Plus gaat voor alle abonnementsvormen flink omhoog.
We merken het overal, alles wordt duurder. De supermarkt, autorijden, energie zijn allemaal flink in prijs verhoogd. Helaas raakt die inflatie ook steeds meer de favoriete hobby van velen: gaming en entertainment. Sony sluit zich aan in een langer rij van bedrijven die de prijzen van hun diensten verhoogt. Sony neemt daarbij ook geen halve maatregelen: de prijs van de game streamingdienst PS Plus gaat meteen met tientallen procenten omhoog.
Bijzonder daarbij is dat de prijsverhogingen procentueel hoger zijn voor de hogere tiers van de dienst. Zo wordt PS Plus Essential 20 procent duurder, maar gaat PS Plus Premium maar liefst 26 procent in prijs omhoog.

PS Plus abonnement in prijs omhoog

De nieuwe prijzen voor PS Plus zijn als volgt:
  • PlayStation Plus Essential 12-maanden 71,99 euro (was 59,99 euro, 20 procent meer)
  • PlayStation Plus Extra 12 maanden 125,99 euro (was 99,99 euro, 25 procent meer)
  • PlayStation Plus Premium 12-maanden 151,99 euro (was 119,99 euro, 26 procent meer)
De nieuwe prijzen gaan voor elke verlenging in na 5 november, of voor iedereen die vanaf 6 september aanpassingen doet aan zijn abonnement.

Verleng nu het nog kan

Sony is zeker niet de enige die de prijzen van games, diensten, accessoires en consoles verhoogt. Over de hele linie in gaming-wereld stijgen de prijzen. Zo verhoogde Microsoft de prijzen van zowel de Xbox Series X als Game Pass en beëindigde het plotseling de goedkope trial versie van Game Pass en kwam er een einde aan de methode om Gold Live 1-op-1 om te wisselen voor Game Pass Ultimate.
Ook streamingdiensten als Netflix, HBO Max, Disney en Viaplay lijken moeite te hebben om de hun winst te behouden en zoeken naar manieren om meer te verdienen. Dat gebeurt enerzijds door in personeel te snijden, maar ook door diverse series en films te cancellen.
Gamers zijn zoals verwacht niet bijzonder blij met de aangekondigde verhoging. De kritiek richt zich daarbij op X en Reddit vooral op het toch al magere aanbod van PS1/2 klassiekers van PS Plus Premium, maar ook op het feit dat Sony nog steeds geen 1st party games op de dag van release naar PS Plus brengt, iets dat Microsoft juist wél doet met het Game Pass aanbod.
Voor velen zou de PS Plus prijsverhoging te accepteren zijn als Sony besluit haar toppers van de eigen studio in de toekomst wél meteen naar de dienst zou brengen. Daar lijkt het overigens voorlopig niet van te komen, Sony heeft meermalen aangegeven dat die strategie niet in de plannen van de Japanse entertainment grootmacht passen.