Game Pass deal plotseling verdwenen vlak voor Starfield release

News
maandag, 28 augustus 2023 om 16:00
starfield artworkf1683633013
De afgelopen paar maanden konden spelers weer profiteren van een mooie deal voor Game Pass. Maar die aanbieding is nu ineens weer verdwenen vlak voor de release van Starfield.
De laatste jaren is Microsoft vol aan het inzetten op Xbox Game Pass en PC Game Pass. Alle first party games worden meteen vanaf dag één op de dienst gelanceerd, waardoor het een zeer aantrekkelijk abonnement is voor Xbox- en PC-spelers. Het werd bovendien nog aantrekkelijker gemaakt dankzij een prachtige deal. Voor slechts één euro kon je Game Pass proberen voor veertien dagen.
Maar die aanbieding is nu ineens verdwenen. Dat is gespot door het Poolse XGP. De vermelding van de trial voor één euro is nu nergens meer te vinden op de website van Game Pass. Als nieuwe spelers een abonnement afsluiten, dan moeten ze meteen het volle bedrag voor een maand Game Pass betalen. Voor Xbox Game Pass Ultimate is dat 14,99 euro per maand en PC Game Pass 9,99 euro.

Geen goedkope Starfield trial

De timing van het stopzetten van de goedkope deal is wel opvallend. Volgende week is namelijk de release van Starfield, de grootste release op Game Pass in 2023. Voor één euro zou het een erg aantrekkelijke deal zijn voor veel spelers om de RPG voor twee weken uit te proberen - of misschien wel uit te spelen voor enthousiaste spelers.
Dat is nu dus helaas niet meer mogelijk. Je zal het volle pond moeten betalen voor Game Pass of je moet de game zelf kopen. Als je de Premium Edition of Constellation Edition in de pre-order zet, dan kan je ook al eerder met Starfield aan de slag, op 1 september om precies te zijn.