Sony-baas Jim Ryan: PS4 en PS5-exclusives komen NIET op dag 1 naar PS Plus

News
dinsdag, 29 maart 2022 om 17:00
playstation plus newf1655289162
Sony heeft nog maar net de nieuwe structuur van PS Plus bekend gemaakt of Sony baas Jim Ryan heeft al een toelichting gegeven waarom hij Playstation exclusives niet vanaf dag één in het abonnement wil opnemen. Daar is de kwaliteit van de games niet bij gebaat, volgens Ryan.
Sony heeft de vernieuwde PS Plus gepresenteerd. De nieuwe structuur van de service combineert PS Plus en PS Now in drie Tiers. Met dit vernieuwde aanbod wil Sony de strijd aanbinden aan de succesvolle Xbox Game Pass. Het aanbod komt dan ook grotendeels overeen: Online gaming, maandelijks gratis games, een grote collectie games om gratis te downloaden, streaming op console en PC en trials en kortingen. Er is alleen één categorie die PS Plus niet krijgt: PlayStation exclusives op dag één in de PS Plus service. Microsoft heeft er voor gekozen om dat wél te doen: alle Microsoft 1st party games komen standaard naar Game Pass.
Sony heeft hier bewust niet voor gekozen. Sony CEO Jim Ryan heeft bij Gamesindustry uitgelegd waarom niet. Volgens Ryan worden de exclusives er namelijk niet beter op als ze meteen vanaf dag één al gratis in een abonnementsdienst verkrijgbaar zijn.

Geen first party games direct naar PS Plus, wel op termijn

Jim Ryan is dus duidelijk: er komen ook in de toekomst geen games van Sony Studios direct naar PS Plus, omdat dat de kwaliteit van de games aan zou tasten. Dat wil niet zeggen dat de games nooit in de dienst zullen verschijnen, bij de aankondiging van de nieuwe PS Plus structuur werd al aangegeven dat PlayStation Studio games als Spider-Man en Spider-Man Miles Morales wel degelijk naar PS Plus kunnen komen, en dan waarschijnlijk als onderdeel van PS Plus Extra. Ook Death Stranding, God of War en Returnal zijn genoemd als mogelijk nieuwe toevoeging aan de service.

Populair Nieuws

Laatste Reacties