Disney+ gooit twee voltooide series de prullenbak in

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 11:30
disneylogof1632855639
Twee voltooide series zouden op Disney+ verschijnen, maar dat plan gaat toch niet door. Disney heeft namelijk besloten om de shows de prullenbak in te gooien, voordat ze ooit op de streamingdienst zijn verschenen.
In 2021 kondigde Disney tijdens Disney+ Day aan dat er een live-action serie van The Spiderwick Chronicles zou komen, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Tony DiTerlizzi en Holly Black. Volgens Deadline heeft Disney nu alleen besloten om niet meer door te gaan met de serie.
Die beslissing is opvallend, want ondanks dat er weinig informatie bekend is geworden over de show, waren wel alle afleveringen voor het eerste seizoen gefilmd. Volgens Deadline is Paramount Television Studios nu bezig om een ander thuis te vinden voor The Spiderwick Chronicles.
De serie is ook niet de enige show die voltooid de prullenbak in is gegooid. Disney heeft besloten om niet verder te gaan met Nautilus, ondanks dat daar ook alle afleveringen voor zijn gefilmd. De serie is een Britse live-action serie van Captain Nemo, één van de personages gecreëerd door schrijver Jules Verne. Net zoals The Spiderwick Chronicles wordt er gezocht naar een andere streamingdienst om de show uit te zenden.

Waarom zijn de series geannuleerd?

De rigoureuze plannen om zelfs voltooide series ineens te annuleren is vanwege de ‘strategische herschikking’ van Disney CEO Bob Iger. Sinds de topman weer terug is bij de mediagigant is hij bezig om veel kosten te besparen. Maar liefst 5 miljard dollar om precies te zijn.
Eerder zijn al 7000 werknemers ontslagen bij Disney en het bedrijf heeft eerder al aangekondigd van plan te zijn om content voor de streamingdienst te schrappen. Ook Original series die al op Disney+ stonden en niet als populair genoeg werden gezien, zijn van de dienst verwijderd.