Microsoft: “Sony moet exclusives meteen op PS Plus zetten”

News
maandag, 15 augustus 2022 om 12:30
playstation plus newf1655289162
Er zijn de laatste tijd de nodige beschuldigingen over en weer tussen Sony en Microsoft. Deze zijn afkomstig uit documenten die zijn ingediend bij de Braziliaans marktautoriteit die de Activision Blizzard-deal onderzoekt. Nu komt Microsoft met wat advies over hoe Sony PS Plus zou moeten runnen.
In veel landen wordt onderzoek gedaan naar de overname van Activision Blizzard door Microsoft. In Brazilië worden veel documenten rondom dit onderzoek openbaar gemaakt, waardoor we bijvoorbeeld weten dat Sony zich zorgen maakt om potentiële Xbox-exclusiviteit van Call of Duty. Microsoft beweert dat dat een ongegronde zorg is en beweert bovendien dat Sony geen recht heeft om zich zorgen te uiten over exclusives, aangezien het zelf veel exclusiviteitsstrategieën hanteert.
Sony zou zelfs betalen om te voorkomen dat games op Game Pass belanden. Microsoft denkt bovendien dat Sony bang is voor Game Pass en deelt wat suggesties voor hoe Sony beter met de dienst kan concurreren. Het belangrijkste advies is om in Microsofts voetsporen te treden en first-party titels en andere exclusives vanaf dag één op PlayStation Plus te zetten:

Waarom zet Sony haar games niet meteen op PS Plus?

De reden dat Sony haar exclusives niet meteen op PS Plus zet, is dat de uitgever vreest voor de kwaliteit van games. Het bedrijf verdient er meer aan wanneer klanten een game kopen dan wanneer mensen de game via PS Plus spelen. Als de inkomsten van verkopen worden misgelopen denkt Sony dat het budget voor games uiteindelijk zal krimpen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties