Sony maakt PS Plus Essential games voor september 2023 bekend

News
woensdag, 30 augustus 2023 om 18:00
playstation plus newf1655289162
De zomer is voor velen voorbij, de gamewereld maakt zich op voor het najaarsoffensief. De nieuwe releases staan te trappelen, maar tot die tijd heeft Sony nog een paar niet te missen games voor PS Plus abonnees. Ook september belooft weer een mooie maand te worden met vele topgames. Sony heeft nu de games bekend gemaakt die begin september voor alle PS Plus abonnees beschikbaar komen. Maar, Sony heeft helaas ook slecht nieuws...
September is traditioneel de maand waarin de gameswereld uit de zomerslaap ontwaakt en zich opmaakt voor het najaarsoffensief totaan de decembermaand. Veel nieuwe games, aanbiedingen met hoge korting en dat alles in aanloop naar pakjesavond en de kerstboom. Sony trapt september alvast af met de nieuwe games voor PS Plus. dinsdag 5 september kunnen PS Plus abonnees weer drie nieuwe games tegemoet zien en Sony heeft nu bekendgemaakt welke games dat worden.
Voor een deel was dat niet echt een verrassing meer. Billbil-kun had de headliner voor september al verklapt. Dankzij hem wisten we al dat deze maand de reboot van de Saints Row serie uit 2022 onderdeel zou uitmaken van de line-up. De overige games was hij niet zo zeker van, dus die waren nog wel een verrassing. Nu zijn ook die games bekend.
De games dit in september aan PS Plus Essential zullen worden toegevoegd zijn:

Gratis bij PS Plus Essential: Saint's Row en meer

PS Plus geeft maandelijks drie games weg voor iedereen die een PS Plus abonnement heeft. Ook PS Plus Extra en PS Plus Premium abonnees kunnen de drie games claimen. De officiële onthulling van de line-up voor september wordt verwacht op woensdag 30 augustus, waarna de games volgende week dinsdag, 5 september, daadwerkelijk beschikbaar komen.
Tot 5 september kunnen de PS Plus games voor augustus nog geclaimed worden. Dat zijn de volgende games:
Na 5 september kunnen de games niet meer geclaimed worden, maar wie de games eenmaal geclaimed heeft, kan ze blijven spelen zolang het PS Plus abonnement loopt.