Microsoft verhoogt prijzen van Xbox Series X en Game Pass

News
vrijdag, 23 juni 2023 om 15:00
xbox series x0f1582274529
Sinds de introductie van de Xbox Series X is de adviesprijs onveranderd gebleven. Daar komt nu verandering in: Microsoft gaat de prijzen van zowel de Series X als de populaire Game Pass flink verhogen.
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren: Microsoft gaat de prijzen van de Xbox Series X verhogen en neemt daarbij ook de prijzen van de populaire abonnementsdienst Game Pass mee. De verhogingen lopen uiteen van 10 tot bijna 20 procent en zijn dus flink te noemen.
In een gesprek met website The Verge geeft Kari Perez, hoofd communicatie van Xbox aan dat Microsoft in augustus de prijs van de Xbox Series X gaat verhogen naar 549,99 euro in Nederland en de rest van Europa. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten krijgen een vergelijkbare prijsverhoging om de oren.
Het is de eerste keer sinds de introductie twee en half jaar geleden, dat Microsoft de prijs van hun console verhoogt. Eerder deed ook Sony dat al met een vergelijkbare verhoging, maar toen ging Microsoft daar nog niet in mee. De nieuwe prijs betekent dat de console 50 euro duurder gaat worden.
De Series S zal geen prijsverhoging krijgen, waardoor deze een stuk gunstiger gepositioneerd wordt ten opzichte van de bijna twee keer zo dure Series X. En wordt er ruimte gemaakt voor de nieuwe zwarte Xbox Series S, met grotere SSD schijf.
xbox game passf1678956827

Ook Game Pass abonnees gaan meer betalen

Naast de prijsverhoging van de Xbox Series X gaat Microsoft ook de prijzen van Game Pass flink verhogen. De huidige prijzen van PC Game Pass en Xbox Game Pass voor console zijn nu nog 9,99 euro, maar na de prijsverhoging wordt dat voor Xbox Game Pass voor Console 10,99 euro per maand, ofwel 10 procent duurder. PC Game Pass wordt niet in prijs verhoogd.
Abonnees van Game Pass Ultimate krijgen een nog grotere prijsstijging te verwerken, die prijs gaat van 12,99 euro naar 14,99 euro, ofwel een prijsstijging van ruim 15 procent. De nieuwe prijzen van Game Pass zullen op 6 juli ingaan. Wie na die datum een abonnement afsluit, gaat meteen de nieuwe prijzen betalen. Bestaande abonnees hebben iets langer respijt: voor hen gaan de nieuwe prijzen gelden vanaf 12 augustus.
Nog even alles op een rijtje:
  • PC Game Pass: kost nu 9,99 euro per maand, en dat blijft zo
  • Xbox Game Pass voor Console: kost nu 9,99 euro per maand, 10,99 euro vanaf 6 juli (13 augustus voor bestaande abonnees)
  • Xbox Game Pass Ultimate: kost nu 12,99 euro per maand, 14,99 euro per maand vanaf 6 juli (13 augustus voor bestaande abonnees)