'Disney wil nieuwe Star Wars game elke zes maanden uitbrengen'

News
maandag, 26 september 2022 om 16:30
star wars jedi survivorf1658739655
De licentie voor Star Wars games ligt niet meer exclusief bij EA, waardoor meer ontwikkelaars met titels in de franchise aan de slag kunnen. Naar verluidt wil Disney daar flink mee doorpakken, door elke zes maanden een Star Wars game uit te brengen.
Star Wars is één van de meeste populaire franchises en de laatste jaren zijn er niet alleen een nieuwe film-trilogie en meerdere spin-offs verschenen, maar ook verschillende series. Zo is eerder deze maand nog Star Wars Andor van start gegaan op Disney+.
Voor zo’n grote franchise zijn er alleen niet heel veel games verschenen, zeker niet de laatste jaren. Wel zijn er een aantal interessante projecten vroegtijdig geannuleerd, zoals Star Wars 1313 en een game van Amy Hennig.
Laatstgenoemde werkt nu wel aan een nieuwe Star Wars game, met de kersverse studio van Skydance Media. Dat is bovendien niet de enige titel in de franchise waar aan wordt gewerkt. Volgens Tom Henderson wil Disney met alle projecten in ontwikkeling zorgen voor een barrage aan Star Wars games voor fans.

“Bronnen hebben aan mij verteld dat Disney een nieuwe Star Wars game elke zes maanden wil uitbrengen. Disney wil komen met één grote AAA game en een kleinere game per fiscaal jaar. En Lucasfilm lijkt dat te gaan leveren.”

Welke Star Wars games zijn ontwikkeling

Naast de game van Amy Hennig werken er namelijk veel verschillende ontwikkelaars aan een Star Wars game. Zo kunnen we al redelijk snel aan de slag met Jedi Survivor, de sequel op Star Wars Jedi Fallen Order.
Daarnaast werkt Quantic Dream aan Star Wars Eclipse, zijn Massive Entertainment en Ubisoft bezig met een open world-titel en komt er een first person shooter in het universum van Respawn Entertainment. Dan is er ook nog de remake van Knights of the Old Republic, maar dat project heeft naar verluidt veel vertraging opgelopen.

Populair Nieuws