Nieuwe Star Wars serie nu te zien op Disney+

News
woensdag, 21 september 2022 om 15:30
Star Wars fans hebben een paar maanden geduld moeten hebben, maar er is weer een nieuwe serie op Disney+. Deze draait om het personage Cassian Andor (Diego Luna), bekend uit Rogue One. De serie is nu te zien.
Rogue One introduceerde in 2016 heel wat personages die allemaal ten dode waren opgeschreven. Maar Star Wars is een prequel niet vreemd, dus ondanks het noodlottige einde van het Rogue One-team zijn er genoeg mogelijkheden om meer over een personage te vertellen. Dat gaat nu dan ook gebeuren met Cassian Andor.
Cassians eigen serie, genaamd Andor, staat nu op Disney+ en vertelt het verhaal van de rebellenkapitein zo’n vijf jaar voor Rogue One. Daarbij staat niet alleen Andors persoonlijke verhaal centraal. Ook het begin van de welbekende Rebel Alliance krijgen we te zien, grotendeels door de ogen van rebellenleider en senator Mon Mothma (Genevieve O’Reilly).
De serie belooft een iets andere en vooral minder zwart-witte toon dan we van Star Wars gewend zijn. Hij wordt bijvoorbeeld hier en daar omschreven als een spionage- en politieke thriller. Showrunner Tony Gilroy heeft daarnaast aangegeven geen enkele pure fanservice in de serie te hebben gestopt.

Wat is het releaseschema van Andor op Disney+?

Andor debuteert vandaag, na wat last-minute vertraging, op Disney+ met drie afleveringen. Daarna verschijnt er wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering. Uiteindelijk krijgt het eerste seizoen 12 afleveringen, wat ook geldt voor het tweede en laatste seizoen dat in 2024 op Disney+ verschijnt.