Amazon trapt de eindejaarssale extra vroeg af met nieuwe Prime Day

News
maandag, 26 september 2022 om 15:30
amazon primef1637335489
Al jaren zijn Black Friday en Cyber Monday de grote aftrap van het seizoen van de sinterklaas- en kerstinkopen. Maar diverse webshops proberen elkaar de loef af te steken door steeds eerder te beginnen met grote aanbiedingen. Amazon gaat nog een stap verder en kondigt Prime Early Access Sale aan, die al ruim een maand eerder valt dan Black Friday!
Wie het gekkenhuis van Black Friday en Cyber Monday wil ontlopen moet nu even goed opletten. Het is nog ruim twee maanden, maar wie als sint of kerstman straks niet met lege handen wil staan doet kan maar beter nu al rond gaan kijken naar leuke cadeautjes voor de familie, vrienden of gewoon voor jezelf. Diverse webshops en winkels haken daar gretig op in en storten zich massaal op de sinterklaas-inkopen.
De afgelopen jaren werd het grote startschot daarvoor steevast gegeven bij Black Friday en Cyber Monday. Op deze kortings-dagen (en vaak de hele week daaromheen) regent het traditioneel grote kortingen en geweldige deals. MediaMarkt, bol.com, Game Mania en vele anderen vechten elkaar bijna de tent uit om klanten de mooiste deals voor te schotelen. Daarbij proberen aanbieders elkaar natuurlijk te slim af te zijn en we zien dan ook steeds vaker dat de aanbiedingen vaak al ver vóór Black Friday gelanceerd worden.
Amazon gaat dit jaar nog een stapje verder en kondigt de Prime Early Access Sale aan: twee dagen vol aanbiedingen, speciaal voor Prime abonnees. Amazon houdt in het voorjaar ook een dergelijk event genaamd Prime Day, daarom wordt deze Prime Early Access ook wel Prime Day 2 genoemd.

Amazon Prime Early Access

Wie andere jaren op de grote aanbiedingen van Black Friday wilde wachten moest flink geduld hebben: Black Friday vindt normaliter eind november pas plaats. Voor Amerikanen geen probleem, die hebben nog weken tot aan kerst, maar wij Nederlanders zitten tegen die tijd toch al een beetje op hete kolen met onze sinterklaasinkopen. Gelukig zullen we op de Amazon Prime Early Access niet zo lang hoeven te wachten: Prime Early Acces vindt plaats op 11 en 12 oktober!
Amazon Prime biedt veel uiteenlopende voordelen voor abonnees. Naast kortingen bij het bestellen van producten in de webwinkel, is er bijvoorbeeld ook een streamingdienst inbegrepen. Ook is er Prime Gaming, waarmee Amazon maandelijks games weggeeft en exclusieve content biedt voor populaire titels. Amazon Prime kost slechts 2,99 euro per maand.
Amazon Prime Early Access komt naar een select groepje landen, waaronder Nederland. Daarnaast zal het koopfeest zich ook afspelen in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, China, Luxemburg, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Turkije. Dus, ook als je een Prime abonnement in een van die buitenlanden hebt, kan je meegenieten van de koopjes van Amazon!
Tijdens de eerste Prime Day had Amazon niet alleen koopjes in de webstore in de aanbieding, ook gamers werden verwend met meer dan 30 gratis games. Ook onderdeel van Amazon Prime is Prime video, met series als Star Trek Lower Decks, The Boys, Star Trek Picard, The Expanse en natuurlijk The Lord of The Rings: Rings of Power.