Nieuwe Star Wars game in de maak bij voormalig Uncharted-maker

News
woensdag, 20 april 2022 om 9:30
star wars skydance new mediaf1650439492
Liefhebbers van Star Wars hebben weer iets nieuws om naar uit te kijken. Er is namelijk een nieuwe game binnen het universum in de maak bij Skydance New Media, de nieuwe studio van Uncharted creative director Amy Hennig.
Door middel van een verklaring hebben Skydance New Media en Lucasfilm Games bekendgemaakt samen te werken aan een nieuwe Star Wars game. In het bericht laat Amy Hennig, de president van Skydance New Media, weten dat Star Wars verantwoordelijk is geweest voor haar creatieve leven en ze kan dan ook niet wachten om weer met Lucasfilm Games samen te werken.
Hoe de nieuwe Star Wars game precies in elkaar komt te zitten, dat is niet bekend. Skydance New Media en Lucasfilm Games laten namelijk nog niet veel los over het project. Wel laat Julian Beak, mede-oprichter van Skydance New Media, vallen dat het gaat om een ‘episch avontuur’ en dat het een action-adventure game zal zijn. Mogelijk kunnen we dus een Uncharted-achtig avontuur verwachten in het Star Wars-universum.

Eerdere Star Wars-projecten

Het is niet de eerste keer dat Hennig samenwerkt met Lucasfilm Games voor een Star Wars-project. De ervaren ontwikkelaar was eerst werkzaam bij Visceral Games en EA om een game te maken in het geliefde universum. Dat project werd alleen vroegtijdig geannuleerd, omdat de gameplay volgens EA niet paste bij de vraag van de spelers op dat moment. Visceral, dat voornamelijk bekend is geworden door de Dead Space games, werd vervolgens in 2017 opgedoekt door EA. Het is te hopen dat de Star Wars game van Skydance New Media wel het daglicht zal zien.