‘Star Wars KotOR remake bij andere studio ondergebracht’

News
donderdag, 18 augustus 2022 om 16:30
star wars knights of the old republicf1611563622
Naar verluidt loopt de ontwikkeling van de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic niet heel soepel. De eerste resultaten zouden nogal tegenvallen. Nu zijn er zelfs vermoedens dat de studio die game maakte van het project af is gehaald.
Vorig jaar september werd onthuld dat de klassieke en geliefde Star Wars-game Knights of the Old Republic (ook wel KotOR) een remake krijgt voor de PS5. Deze remake werd ontwikkeld door Aspyr Media. Deze studio heeft vaker klassieke Star Wars games naar moderne platformen gebracht, dus het leek een logische keuze.
Maar onlangs kwam naar buiten dat de ontwikkeling van de KotOR remake helemaal niet goed zou lopen. Aspyr zou beelden hebben getoond aan Lucasfilm en Sony waar die bedrijven bepaald niet van onder de indruk waren. Naar verluidt werd de game daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Uit de kwartaalcijfers van Embracer Group, eigenaar van Aspyr, blijkt nu ook dat een AAA-project naar een andere studio is verhuisd. Knights of the Old Republic wordt niet expliciet genoemd, maar er wordt gezegd dat kwaliteit de voornaamste reden is voor de transitie naar een andere studio. Met eerdere berichten over KotOR in het achterhoofd is het geen gekke gedachte dat dat het verhuisde project is.

Wanneer is de release van de Knights of the Old Republic remake?

Embracer group zegt dat de wisseling van ontwikkelaar geen grote vertragingen veroorzaakt. Er is alleen al eerder beweerd dat de game door alle problemen pas in 2025 verschijnt. Dit terwijl er eerder nog geruchten waren over een release in 2023.