Deze PS Plus Essential games zijn nu speelbaar

News
dinsdag, 07 mei 2024 om 11:00
ea sports fc 24 haaland schotf1695043276
Voetballen, rennen en schieten, PS Plus abonnees kunnen nu aan de slag met de gratis PS Plus games voor mei. Wij vertellen je wat PlayStation gamers deze maand mogen verwachten.
Vandaag is een mooie dag voor PS Plus abonnees. Het is de eerste dinsdag van de maand en dus krijgen alle abonnees de Essential games te spelen. Dit keer krijgen ze geen drie, maar vier games. De toevoegingen zijn drie volwaardige games en een DLC uitbreiding voor de geliefde shooter Destiny 2.

Balletje trappen met een nieuwe naam

Headliner deze maand is FC 24. Dit is de nieuwe voetbalgame van EA en heet volledig EA Sports FC 24. Dit is de opvolger van de langlopende reeks FIFA. Na een naamsconflict met de wereldvoetbalbond FIFA , besloot EA de naam FIFA vaarwel te zeggen, met een 'nieuwe' franchise als resultaat. Al het rumoer rond de titel heeft de game geen windeieren gelegd, al snel na de lancering waren er meer dan 14 miljoen spelers.
Roland Janssen was in zijn review van FC 24 niet volledig overtuigd van de nieuwe game. Veel is hetzelfde als in de oude FIFA reeks. Dat is niet verkeerd, want waarom iets stuk maken dat prima werkt? De game is dan ook 'wat gameplay praktisch hetzelfde, maar dan met een paar nieuwe elementen en een gigantische collectie aan nieuwe animaties.'
Natuurlijk maakt het uiterst lucratieve deel FUT nog steeds deel uit van FC 24. Na eerdere klachten over de nieuwe loyaliteitsbonussen voor FUT en wel heel dure FUT pakketten heeft EA dat wat schappelijker gemaakt. Wie geld over heeft kan nog steeds bakken met geld aan FUT pakketten besteden, dus wees gewaarschuwd. Roland kwam in zijn review uiteindelijk niet verder dan een zesje voor FC 24.

Ghostrunner II, Tunic en meer

Alle PS Plus abonnees kunnen vanaf volgende week Ghostrunner II spelen. Ghostrunner is een supersnelle en gewelddadige game met supersnelle actie in een donkere cyberpunk wereld. Je beklimt de Dharma Tower, 's werelds laatste schuilplaats na een wereldvernietigende apocalyps. Boven in de toren huist de tirannieke Keymaster en hij is je doelwit.
Jij bent een zwaardvechter met uitmuntende skills, die je ook absoluut nodig zal hebben. De toren is tot de nok toe gevuld met vijanden, maar jouw katana snijdt als door boter. Je reflexen doen denken aan The Matrix als je kogels ontwijkt. Maar pas op, een enkele hit is dodelijk.
De misschien wat onverwachte aandachtstrekker deze maand is Tunic. Tunic is een prachtig vormgegeven actie-avonturenspel van de hand van Isometricorp Games. Je bent een vos in een verwoeste wereld. Het speelt zich af in een verwoeste fantasiewereld, waar de speler een antropomorfe vos bestuurt op een reis om een ​​vosgeest te bevrijden die gevangen zit in een kristal. De game krijgt steevast hoge reviewscores bij zowel reviewers als spelers. Deze game moet je dus zeker checken!
De vierde game deze maand is geen volwaardige game, maar een nieuwe DLC voor Destiny 2. De DLC Lightfall is al de zevende expansie van de zeer succesvolle shooter van Bungie. In Lightfall vertrek je naar Neptunus, waar je een bijzondere metropolis ontdekt. Hier ontmoet je de Cloud Striders. Samen met hen strijd je tegen de Shadow Legion om de vernietiging van de geheime stad Neomuna te voorkomen. Met deze DLC ben je bijna helemaal bij, de enige expansie die je nog mist is die van year 7: Beyond Light.
De complete lijst van nieuwe games die vanaf nu te spelen is, is als volgt: