EA Sports FC 24 krijgt vreemde omschrijving van EA

News
vrijdag, 03 november 2023 om 10:00
ea sports fc 24 vrouwenf1689756885
FIFA is dit jaar van naam veranderd. EA maakt nog altijd een voetbalgame, maar dan zonder de licentie van de FIFA. Het bedrijf omschrijft EA Sports FC 24 nu als een platform voor de toekomst, als is niet duidelijk wat het bedrijf daarmee bedoelt.
De lancering van EA Sports FC 24 is niet zonder problemen geweest. Al meerdere keren heeft EA vreemde bugs op moeten lossen. Maar qua spelersaantallen doet de game het goed: er zijn al ruim 14 miljoen actieve spelers.
EA haalt de voetbalgame dan ook aan als een groot succes in de nieuwste kwartaalbespreking. Volgens CEO Andrew Wilson is het gelukt om “een van de grootste franchises ter wereld” te veranderen in “een machtig, interactief platform voor de toekomst van voetbal-fandom”. Het is niet duidelijk wat hij daarmee bedoelt.

Waarom is EA Sports FC 24 een “platform”?

Het lijkt waarschijnlijk het niet meer betekent dan dat EA tevreden is over de nieuwe merknaam van zijn voetbalgames. Doorgaan zonder de FIFA-naam was een risico, maar het succes van de game suggereert dat de EA Sports FC-naam gebruikt kan blijven worden. Het helpt waarschijnlijk dat de FIFA niet dit jaar al een game kon maken met de FIFA-naam om direct met EA Sports FC te concurreren.
Dat de game omschreven wordt als een “platform” kan erop wijzen dat EA in de toekomst de game updates gaat geven, in plaats van jaarlijks een nieuwe uit te brengen. Veel andere voetbalgames werken al op deze manier. De kans is alleen heel erg aanwezig dat Wilson alleen een mooi praatje heeft voor investeerders.

Populair Nieuws