Tunic gameplay doet denken aan Zelda [gespeeld op gamescom]

Article
maandag, 03 september 2018 om 17:20
tunic gameplay doet denken aan zelda gespeeld op gamescom 138254 1
De Tunic gameplay leek met de aankondiging van de game bij velen direct denken aan dat van The Legend of Zelda. De game oogt dan wel iets anders en draait om een kleine vos, maar dat neemt niet weg dat de game voor menig gamer als bekende kost oogde.
Vanaf de eerste momenten dat je op ontdekking gaat, weet je dan ook precies wat je aan het spelen bent. Het is eigenlijk een Zelda kloon als er gekeken wordt naar de Tunic gameplay, maar dat is niet erg. Tunic weet desondanks dat te imponeren door een goede dosis stijlvolle aandoenlijkheid.

Tunic gameplay laat je ontdekken

De Tunic gameplay richt zich in grote lijnen op wat altijd geliefd is, namelijk het ontdekken. Het ontdekkkende aspect doet het namelijk zowel in games al daarbuiten leuk. Wanneer je bijvoorbeeld bij een concert zit, wil je ook niet al van tevoren weten wat er allemaal al gespeeld gaat worden. Het ontdekken geeft een kick.
Het is dan ook die kick die de makers van Tunic continue naar boven willen laten komen, want binnen de kortste keren heb je de eerste grot gevonden en kun je jezelf bewapenen. Het mag dan maar een zielig takje zijn, een wapen is en wapen. Het is alleen wel weer een moment dat je doet denken aan Zelda en dat is niet zo vreemd. Zelda deed het natuurlijk als eerste en misschien zelfs wel het beste, maar dit is dan ook niet waar de Tunic gameplay het van moet hebben.
138255

Aandoenlijk avontuur

De Tunic gameplay moet het juist hebben van een combinatie van de bekende gameplay gemixt met de aandoenlijkheid van haar wereld. Deze is namelijk om voor weg te zwijmelen. Het heeft te maken met de mix tussen het dierlijke hoofdpersonage dat moet overleven in een wereld vol monsters. Het doet namelijk denken aan een duister sprookje.
Wat hieraan ook meewerkt is dat de wereld uit blokken bestaat en dit invloed heeft op alles om je heen. Van de puntige snuit van het vosje tot de vorming van hoe het bos en haar bomen eruitziet. Alles is aangepast op deze blokkenstijl en dat zorgt wederom voor herkenning. Dit keer van Minecraft, maar ook dat is niet per se iets slechts als de game er iets unieks mee weet te doen.
138256

Moeilijker dan je denkt

De Tunic gameplay mag dan wel aandoenlijk lijken, maar de game is moeilijker dan je zou denken. Dit komt vooral naar voren wanneer je voor het eerst moet vechten tegen meerdere monsters. Eén of twee kun je nog wel gemakkelijk onder de duim houden, maar wanneer dit er vier zijn die allemaal niet veel schade oplopen door een takje is het al andere koek.
Het is dan ook op dit soort momenten dat je goed moet ontwijken of je bij jezelf moet gaan afvragen of je wel genoeg hebt rondgekeken. Misschien lag er namelijk nog wel een zwaard en schild die je had kunnen gebruiken om jezelf beter te verdedigen. Het is in ieder geval zeker dat de Tunic gameplay je handen doet jeuken voor meer.
Tunic heeft op het moment nog geen releasedatum en komt uit op de Xbox One en PC. Voor alles wat we tijdens gamescom zagen kun je onze speciale gamescom pagina in de gaten houden.