'FIFA heeft nieuwe uitgever gevonden om FIFA games te maken'

News
donderdag, 15 februari 2024 om 15:30
ea sports fc 24 haaland schotf1695043276
Vorig jaar is er een einde gekomen aan de FIFA games, met de geboorte van EA Sports FC. Maar de internationale voetbalbond lijkt nu een nieuwe uitgever te hebben gevonden om FIFA games te maken.
Jarenlang waren de FIFA games extreem succesvol. Met name in Europa vloog de jaarlijkse titel van EA als warme broodjes over de toonbank. Maar in 2022 werd de samenwerking tussen EA en FIFA beëindigd, nadat de uitgever niet langer de hoge kosten voor de licentie wilde betalen.
EA besloten om dezelfde soort games te blijven maken, maar onder een nieuwe naam: EA Sports FC. Vorig jaar kwam daar de eerste editie van uit en is al snel een succes geworden. Ondertussen kondigde de FIFA aan dat het een andere uitgever zou vinden en daarnaast ook andere soorten games zou maken.
Lange tijd hebben we niks meer gehoord van de voetbalbond, maar mogelijk is er een nieuwe partner gevonden. Er is namelijk een gerucht dat 2K de nieuwe uitgever is van de FIFA games.

De perfecte partner voor FIFA?

Als FIFA daadwerkelijk een samenwerking is aangegaan met 2K, dan lijkt dat de ideale concurrent voor EA. 2K is namelijk een ervaren speler als het gaat om sportgames. De uitgever komt elk jaar met games over basketbal, golf en WWE. Een voetbalgame zou mooi aansluiten op die collectie.
Daarnaast zou 2K binnenkort ook zelf al met een voetbalgame kunnen komen. Er gaan namelijk al langere tijd geruchten dat er een LEGO voetbalgame in de maak is, die wordt uitgegeven door 2K.