EA Sports FC 24 heeft nu al 14,5 miljoen actieve spelers

News
donderdag, 02 november 2023 om 9:30
ea sports fc 24 haaland schotf1695043276
De transformatie van FIFA naar EA Sports FC heeft het niet in elke regio goed gedaan, maar dat lijkt de game niet te weerhouden van een succes. Volgens de uitgever had EA Sports FC 24 binnen vier weken namelijk al 14,5 miljoen spelers.
FIFA is één van de meest iconische namen ter wereld. Niet alleen als de internationale voetbalbond, maar natuurlijk ook als game-franchise van EA. Elk jaar vliegen de games als warme broodjes over de toonbank. Maar vanaf dit jaar heet de reeks niet meer FIFA, maar EA Sports FC. Electronic Arts vond de prijs voor het gebruik van de naam namelijk wel erg extreem worden.
Initieel leek de naamsverandering pijn te doen voor EA. In Europa werd EA Sports FC 24 namelijk minder verkocht dan FIFA 23 en zelfs FIFA 22. Maar mogelijk heeft dat laatste meer te maken met de inflatie op het continent dan de naamsbekendheid van EA Sports FC. Volgens Electronic Arts CEO Andrew Wilson doet de nieuwe game het namelijk erg goed.
Volgens de topman had EA Sports FC 24 binnen de eerste vier weken na de lancering al 14,5 miljoen actieve spelers. Dat heeft Wilson onthuld in de resultaten van het tweede kwartaal van het bedrijf. De CEO spreekt dan ook van een succesvolle transformatie.

“We leverden een sterk tweede kwartaal af en lanceerden met succes EA Sports FC, waarmee we één van de grootste franchises ter wereld transformeerden in een krachtig, interactief platform voor de toekomst van voetbalfans.”

Problemen met EA Sports FC 24

Ondanks de goede resultaten van de game, heeft EA in de eerste weken wel al de nodige problemen moeten oplossen. Zo was er eerst een topspeler in Ultimate Team die constant de bal kwijtraakte. Dat werd gevolgd door een probleem voor Xbox-spelers die geen online match konden vinden en recent was er nog een bug met een wel erg plakkerige bal.