Nieuwe Star Wars special zet de hele canon op zijn kop

News
dinsdag, 07 mei 2024 om 12:00
Sommige fans nemen Star Wars erg serieus, maar veel mensen kunnen ook hard lachen om de franchise. Een nieuwe LEGO Star Wars special lijkt speciaal gemaakt voor die kijkers. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is werkelijkheid in LEGO star Wars: Rebuild the Galaxy.
Wanneer een franchise groot genoeg wordt, wordt het vanzelf een vraag wat er zou gebeuren als het verhaal iets anders liep. Soms worden er kleine dingetjes veranderd om zo’n vraag te beantwoorden. Maar in een nieuwe LEGO Star Wars special gaat alles op zijn kop.
In Rebuild the Galaxy ontdekt Sig Greebling een bijzonder artefact in een Jedi-tempel. Deze Cornerstone bezit alleen een bijzondere kracht en zet het hele universum op zijn kop. Wie goed is wordt slecht en wie slecht is wordt goed.
Sig moet dat allemaal rechtzetten, maar krijgt daarbij heel wat gekke dingen te zien. Er lopen AT-AT walkers met het logo van de Rebellen rond. TIE Fighers en X-Wings zijn als het ware gefuseerd en Geonosians zijn bijna allemaal Jedi geworden. Niets is meer precies wat je ervan verwacht en zelfs van de Millennium Falcon is er een duistere versie.  

Darth Jar Jar en een LEGO-legende

De trailer onthult ook dat misschien wel de grootste Star Wars-meme werkelijkheid wordt. Jar Jar Binks is in deze vreemde versie van het Star Wars-universum een Sith Lord. Ook is er een rol voor de legendarische Jedi Bob, een personage dat LEGO ooit verzon om een set op te vullen.
Rebuild the Galaxy is een vierdelige special en is over niet al te lange tijd al te zien. Op 13 september verschijnt hij op Disney+. De vier delen verschijnen allemaal tegelijk op de dienst, dus je hoeft niet te wachten op een volgende aflevering. Bij andere Star Wars-series is dat de gebruikelijke aanpak.

Populair Nieuws