Nintendo bevestigt eindelijk de Switch 2

News
dinsdag, 07 mei 2024 om 9:29
Console-makers zijn bijna altijd bezig met nieuwe hardware, dus dat de Switch een opvolger zou krijgen was nooit schokkend nieuws. De afgelopen tijd is er veel uitgelekt over de Switch 2. Nintendo hield zich alleen heel stil: nu is de console min of meer aangekondigd.
Er is een overvloed aan geruchten rondom de Switch 2, maar wat daarvan waar is, is de vraag. Nintendo heeft hier en daar stilletjes erkend dat er nieuwe hardware in ontwikkeling was, maar heeft nooit iets gezegd dat echt kon gelden als bevestiging van de Switch 2. Dat is met de laatste kwartaalbespreking veranderd.
Temidden van een grote lading informatie over de financiële resultaten heeft Nintendo-baas Shuntaro Furukawa namelijk een belangrijke tweet geplaatst. Daarin schrijft hij dat er dit fiscale jaar nog een aankondiging komt over de opvolger van de Nintendo Switch. De aankondiging is daarmee zo’n negen jaar na de aankondiging van de originele Switch, die toen nog bekend was als NX.
Hoewel er tussen de aankondiging van de NX en de release van de Switch meerdere jaren verstreken, lijkt dat in dit geval onwaarschijnlijk. Het gerucht is al een tijdje dat de Switch 2 volgend jaar verschijnt en eigenlijk zelfs gepland stond voor dit jaar. Meer duidelijkheid krijgen we in ieder geval snel: waarschijnlijk dit jaar, of anders uiterlijk in maart 2025, de laatste maand van het huidige fiscale jaar.

Komende Nintendo Direct gaat nog niet over de Switch 2

In dezelfde tweet bevestigt Furukawa ook dat er een nieuwe Nintendo Direct op komst is. Deze staat, zoals eerdere geruchten suggereerden, gepland voor juni en bespreekt de games die dit najaar naar de Switch komen. Het is ongebruikelijk dat een Nintendo Direct zo lang van tevoren wordt bevestigd, maar het heeft in dit geval een belangrijke reden.
Furukawa wil namelijk de verwachtingen van die Direct een beetje in bedwang houden. Er wordt in de presentatie nog niets gezegd over de Switch 2. Je moet de Direct dus niet opzetten met die verwachting.