Death Stranding komt inderdaad naar Game Pass

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 15:30
death strandingf1593412116
Er was eerder deze week veel speculatie dat Death Stranding mogelijk naar Game Pass zou komen. Er was het nodige bewijs, maar mensen waren hier en daar nog sceptisch. Nu is alleen aangekondigd dat de game inderdaad op PC Game Pass verschijnt.
De PC Game Pass-Twitter heeft gedurende de week regelmatig nieuw profielfoto’s genomen die wel erg leken op Death Stranding. Een foto van een landschap dat al snel werd herkend als locatie in Death Stranding zorgde bijvoorbeeld voor veel speculatie. Die speculatie blijkt nu helemaal te kloppen.
Death Stranding komt namelijk al op 23 augustus naar PC Game Pass. Het is een opvallende ontwikkeling, aangezien de game werd ontwikkeld als PlayStation Exclusive. Sony is geen uitgever van de PC-versie, maar mede door een beschuldiging vanuit Microsoft dat Sony premies betaalt om games van Game Pass af te houden vonden veel mensen het onwaarschijnlijk dat Sony dit zou laten gebeuren. Het lijkt er overigens op dat die beschuldiging bij in ieder geval één game ongegrond is.

Komt Death Stranding ook naar Xbox?

Het moet wel gezegd worden dat het onwaarschijnlijk lijkt dat de game ook naar Xbox Game Pass komt. Op console is de game namelijk wel uitgegeven door Sony. Het bedrijf heeft dan ook controle over hoe de game op console beschikbaar is.
Wel werkt ontwikkelaar Kojima Productions ook aan een game voor Xbox. Deze heet hoogstwaarschijnlijk Overdose. Gelekte beelden van deze game onhullen dat het een horror-titel is met een hoofdrol voor Margaret Qualley, die ook in Death Stranding te zien was.

Populair Nieuws