Sony heeft geen geld betaald om nieuwe game van Game Pass te houden

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 10:30
cult of the lamb headerf1660895074
Donderdag ging er een gerucht rond dat Sony geld zou hebben betaald om de nieuwe game Cult of the Lamb van de Game Pass te houden. Volgens uitgever Devolver Digital klopt daar alleen niks van.
In de podcast van Kinda Funny kwam Gary Whitta donderdag met de claim dat Sony geld heeft betaald aan ontwikkelaar Massive Monster om een release van Cult of the Lamb te blokkeren op de Game Pass van Microsoft. De Japanse uitgever zou namelijk vrezen voor de groeiende populariteit van de dienst.
Het gerucht is nu alleen al snel gesmoord door Devolver Digital, de uitgever van Cult of the Lamb. Het bedrijf heeft aan TheGamer laten weten dat het gerucht dat Whitta de wereld in heeft geholpen 'absoluut onwaar' is.

Onderneemt Sony actie tegen Game Pass?

Dat het verhaal van Whitta geloofwaardig overkomt, is omdat het niet de eerste keer is dat er geclaimd wordt dat Sony de portemonnee trekt om de Game Pass in de weg te zitten. Die beschuldiging heeft Microsoft zelf namelijk eerder deze maand geuit.
Dat blijkt uit papieren die publiekelijk zijn gemaakt door de marktautoriteit van Brazilië. Sony maakt zich namelijk zorgen als Microsoft de Call of Duty franchise een Xbox-exclusive zou maken, maar volgens de Amerikaanse gigant is dat hypocriet. Sony zou namelijk 'exclusiviteitsstrategieën' zelf gebruiken en 'ontwikkelaars betalen om games niet op de Game Pass te zetten'.

Populair Nieuws