Nintendo doet 'actief onderzoek' naar klachten over seksuele intimidatie

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 15:00
Na Activision Blizzard is het nu ook raak bij Nintendo: beschuldigingen van seksuele intimidatie. De Amerikaanse tak van de uitgever zegt de klachten nu 'actief te onderzoeken'.
Eerder deze week publiceerde Kotaku een uitgebreid onderzoek naar misstanden bij Nintendo of America. Volgens de website zou er sprake zijn van seksuele intimidatie en ongelijke kansen voor vrouwen bij het bedrijf, zonder dat er werd ingegrepen door leidinggevenden na klachten.
Dezelfde dag als de publicatie van het onderzoek heeft Doug Bowser, de president van Nintendo of America, een interne memo verstuurd naar alle medewerkers. Daarin zou staan dat er 'actief onderzoek wordt gedaan naar de recente claims', dat meldt Kotaku.
Volgens Bowser zijn er 'strikte maatregelen' bij Nintendo die ontworpen zijn om medewerkers en uitzendkrachten te beschermen tegen 'onaanvaardbaar gedrag'. De president verwacht 'volledige medewerking' van iedereen die voor of samen met Nintendo werkt.

Nintendo keurt seksuele intimidatie af

Eind vorig jaar heeft Doug Bowser nog sterk seksuele intimidatie afgekeurd. Destijds ging het om alle misstanden bij Activision Blizzard. Volgens de president zouden alle zaken 'ingaan tegen mijn eigen waarden, evenals die van Nintendo zelf'.
Een paar dagen later is een document binnen Nintendo aangepast, met een statement dat er meer vrouwen in managementposities moeten komen bij Nintendo. Dat laatste is juist waar veel klachten over zijn binnengekomen bij Kotaku tijdens het onderzoek. Vrouwen zouden bij de uitgever veel minder kans maken dan mannen op hoge posities, evenals vaste contracten.