‘Kojima’s Xbox-game is vrijwel zeker gelekte titel’

News
dinsdag, 14 juni 2022 om 15:00
Er waren al tijden geruchten dat Hideo Kojima aan een Xbox-exclusive werkte. Deze geruchten werden tijdens de Xbox & Bethesda Showcase bevestigd, maar opvallend genoeg zonder titel. Een bekende insider beweert nu dat het vrijwel zeker om de eerder gelekte game Overdose gaat.
Onlangs liet journalist Tom Henderson weten dat hij beelden had gezien van een onaangekondigde game van Kojima Productions. Het ging om een horror-game met de (werk)titel Overdose. Margaret Qualley, ook al te zien in Death Stranding, speelde de hoofdrol.
Dat voedde meteen speculatie dat Overdose de langverwachte Kojima-game voor Xbox zou zijn. Dat werd tijdens de Xbox-showcase niet bevestigd, maar Tom Henderson laat nu weten vrij zeker te zijn dat dat wel het geval is. Dat komt door een detail over Overdose dat hij in eerste instantie niet had gedeeld.
De beelden van Overdose die Henderson heeft gezien zouden namelijk op een mobiel apparaat gespeeld zijn (een Google Pixel, om precies te zijn). Dat kan eigenlijk alleen als er een cloud-versie van de game is gebruikt. Aangezien cloud-technologie centraal staat bij de Xbox-game gaat Henderson er van uit dat de games één en dezelfde zijn.
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404

Naast Overdose ook Death Stranding 2 op weg

Overdose is overigens niet de enige game waar Kojima Productions mee bezig is. Er gingen al een tijd geruchten dat er ook een vervolg op Death Stranding zou komen, wat schijnbaar is bevestigd door hoofdrolspeler Norman Reedus. Kojima heeft bovendien aangegeven dat zijn relatie met PlayStation nog steeds in orde is, dus in dat opzicht is er niets dat een vervolg in de weg staat.