iPhone, iPad en Mac krijgen belangrijke update

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 16:00
apple 132960
De beveiliging van verschillende Apple-apparaten heeft een belangrijke update gekregen. Er zijn lekken gevonden in iOS, iPadOS en macOS Monterey. Apple laat weten dat deze al actief misbruikt worden, dus het is zaak om de nieuw update te installeren.
Het zou kunnen dat de kernel van het besturingssysteem van je iPad, iPhone of Mac momenteel kwetsbaar is. De kernel is in wezen de kern van het besturingssysteem, dus als daarin binnengedrongen kan worden, kan iemand grote schade aanrichten. Apple heeft geconstateerd dat dat op dit moment ook gebeurt.
Daarom heeft het bedrijf nieuwe updates uitgegeven voor al deze apparaten. Als jouw versie van iOS of iPadOS op 15.6.1 is, is je apparaat weer goed beschermd. Voor Mac moet MacOS Monterey versie 12.5.1 zijn. Bij een lagere versie zou er een update beschikbaar moeten zijn om handmatig te installeren.
Ook de WebKit, de techniek achter internetbrowsers op Apple-apparaten is aangepast. Daarin was namelijk ook een kwetsbaarheid ontdekt. Ook hier is Apple op de hoogte van rapporten dat de kwetsbaarheid als is misbruikt.

Is de beveiligin van je iPhone op orde?

Het is de tweede keer in korte tijd dat Apple met updates voor de kernel en WebKit komt. Eerder deze maand verscheen er ook al een update die deze onderdelen van iOS aanpaste, al waren er toen geen gevallen bekend waarin de kwetsbaarheden al waren misbruikt. iPhones hebben overigens al geruime tijd last van een probleem dat het gebruik van een VPN onveilig maakt, waarmee behoorlijk aan het doel van een VPN voorbij wordt gegaan.