Was rol Daenerys Targaryen bestemd voor WandaVision-actrice?

News
woensdag, 23 juni 2021 om 8:00
game of thrones danyf1638126606
Hoewel ze al geruime tijd bekend is als Wanda Maximoff in het MCU, deed WandaVision-actrice Elizabeth Olsen ooit auditie voor de rol van Daenerys Targaryen in Game of Thrones. Daar heeft ze alleen geen al te goede herinneringen aan.
In een gesprek met The Hollywood Reporter vertelt Elizabeth Olsen over haar acteercarrière, maar ook over een ’verschrikkelijke’ auditie die ze heeft gedaan voor de rol van Daenerys Targaryen in Game of Thrones, die uiteindelijk acht seizoenen lang door Emilia Clarke werd gespeeld.
Tijdens het gesprek met THR vertelt Olsen over haar auditie voor deze wereldberoemde rol. Zo geeft ze aan dat ze de auditie deed voor een assistent van de castingregisseur. De auditie vond plaats in een kleine kamer in New York en bestond uit niet veel meer dan het uitspreken van wat tekst terwijl er een camera op Olsen stond. Olsen moest de speech uitspreken die Daenerys in de serie geeft wanneer ze uit het vuur komt. Uiteindelijk werd ze niet teruggebeld en heeft ze er een verschrikkelijke ervaring aan overgehouden.

Game of Thrones niet bestemd voor Elizabeth Olsen

Uiteindelijk hebben we in Game of Thrones Emilia Clarke gezien in de rol van Daenerys Targaryen, in plaats van Elizabeth Olsen. Toch heeft Olsen ook een wereldberoemde rol op haar naam staan: die van Wanda Maximoff in het MCU. Zo speelde zij in diverse Marvel-films en in de Disney+ serie WandaVision.
De Wanda Maximoff van Elizabeth Olsen is inmiddels één van de bekendste gezichten in het MCU tot nu toe. We gaan haar ook zien in Doctor Strange in The Multiverse of Madness. Hoe haar rol in de film er exact uit gaat zien is niet bekend, al gaf een post-credits scène in WandaVision mogelijk een kleine hint.