Het einde van WandaVision uitgelegd!

Article
vrijdag, 05 maart 2021 om 15:30
wandavisionf1594733115
Met de finale van WandaVision komen heel veel antwoorden, maar misschien nog wel meer vragen. In dit artikel proberen we de meeste vragen te beantwoorden. Wij leggen het einde van WandaVision haarfijn voor je uit.
Pas op: dit artikel bevat een gigantische hoeveelheid spoilers voor de finale van WandaVision!
Als je het einde van WandaVision hebt gezien zal je vast wel heel veel vragen hebben over waar het MCU in de toekomst naartoe gaat. Wat gebeurt er verder met Wanda, Vision, Agatha Harkness en de kinderen? Om nog maar niet eens te beginnen over de twee scènes die op klassieke Marvel wijze na de credits verschijnen. Wij proberen in dit artikel zo veel mogelijk uitgelegd te krijgen.

De Scarlet Witch

Een van de belangrijkste dingen op het einde van WandaVision is dat Wanda eindelijk de rol van Scarlet Witch accepteert. Agatha Harkness presenteert Wanda met de Darkhold waarin de komst van de Scarlet Witch voorspeld wordt. Een heks die haar krachten niet zelf ontwikkelt, maar die ze aangereikt krijgt. In aflevering acht zagen we natuurlijk al dat Wanda haar krachten kreeg van de Mind Stone.
Even heel simpel uitgelegd, Wanda heeft dus niet eeuwenlang hoeven studeren om een krachtige magiër te worden, terwijl Agatha dat wel heeft moeten doen. Agatha wil mede daarom de krachten van Wanda afpakken, omdat zij veel beter begrijpt wat de magie daadwerkelijk inhoudt. Op het einde van het gevecht met Agatha kunnen we zien dat Wanda haar titel als Scarlet Witch omarmt, samen met het nieuwe kostuum dat bij de titel hoort.

Het lot van Agatha Harkness

Op het einde van aflevering zeven van WandaVision kwamen we erachter dat de heks Agatha Harkness achter alle ellende zat. Met de gijzeling van de kinderen van Wanda was het onvermijdelijk dat Wanda en Agatha met elkaar op de vuist zouden gaan. Dat gebeurde nu eindelijk in de laatste aflevering waarbij Wanda uiteindelijk aan het langste eind trok in het gevecht door gebruik te maken van de Runes die Agatha haar getoond had.
Het is een beetje sneu voor Agatha en ze zou willen dat ze die Runes nooit uitgelegd, maar dat is altijd achteraf. De verslagen Agatha smeekt Wanda om haar in leven te laten. Dat doet Wanda ook, maar niet op de manier zoals Agatha hoopt. Agatha mag namelijk blijven in Westview als Agnes, haar gedrag is nu dus gecontroleerd door Wanda.
Belangrijk detail hier is dat Agatha zegt dat Wanda haar nodig heeft. In de stripboeken is Agatha ook een soort van mentor voor Wanda en de kans is groot dat ze dat ook daadwerkelijk gaat worden. Een van de scènes die na de credits komt voorspelt mogelijk een duistere toekomst, maar dat wordt later uitgelegd. Wanda geeft nog aan dat als ze Agatha nodig heeft, ze haar weet te vinden. We kunnen Agatha dus later zeker weer verwachten in het MCU.
wandavisionargumentf1701078208

Vision en White Vision

Het einde van WandaVision geeft ook een soort van sluiting aan het verhaal van Vision. Hoewel we White Vision in het midden van de laatste aflevering zien wegvliegen, weten we wel dat hij zijn geheugen terug heeft en dat hij eindelijk weer beseft dat hij de echte Vision is. De Vision die we namelijk tot nu toe in WandaVision hebben gezien is gewoon een creatie van Wanda. Ze legt uit dat ze Vision creërde door het deel van de Mind Stone wat in haar zit.
Er gingen de laatste week een paar geruchten rond dat White Vision eigenlijk Ultron zou zijn, maar die theorie is nu grotendeels met de grond gelijk gemaakt. De herboren Vision lijkt in ieder geval onderweg om zichzelf weer opnieuw te vinden of hij is gewoon een paar bakken verf halen zodat hij er niet meer wit uitziet, dat kan natuurlijk ook. Belangrijk details is dat het in de serie niet duidelijk wordt of Vision weer verliefd is geworden op Wanda gezien. Kans is immers dat dit alleen mogelijk was doordat Vision de Mind Stone had en die heeft de voormalige White Vision niet.
White Vision speelt alleen wel een grote rol in de stripboeken en de kans is dus ook groot dat we een van die verhalen in de toekomst gaan zien. In die verhaallijnen komt Ultron wel regelmatig voor, dus misschien vliegt White Vision wel weg om Ultron te zoeken. Dat zou betekenen dat Ultron toch niet vermoord werd aan het einde van de tweede Avengers film. Belangrijk om nu te weten is in ieder geval dat we Paul Bettany waarschijnlijk vaker terug gaan zien als Vision.
wandavision quicksilverf1622467356

Geen X-Men

We zijn allemaal een klein beetje bij de neus genomen tijdens WandaVision. Aan het einde van de serie wordt nu uitgelegd dat Pietro Maximoff niet de Quicksilver uit het X-Men universum van Fox is, maar dat hij de zogenaamde man van Agnes is genaamd Ralph. Monica Rambeau komt tot die schokkende conclusie wanneer ze opgesloten is in de kamer van Pietro.
Hier komt Monica erachter dat de echte naam van Pietro eigenlijk Ralph Bhoner is en dat hij zijn krachten niet natuurlijk heeft gekregen. Met haar krachten als Spectrum weet ze de oorzaak te vinden. Het is een ketting met de magie van Agatha die hem de krachten en identiteit van Quicksilver geeft. Het is een treurige dag voor iedere Marvel fan die hoopte dat de X-Men over zouden kruisen naar het MCU.
Toch zal Disney niet voor niks Evan Peters gecast hebben voor deze rol en is het misschien een kleine verwijzing naar de toekomst. Verder zien we in de laatste aflevering de krachten van Monica Rambeau als Spectrum aan het werk wanneer ze de kinderen van Wanda beschermd voor de kogels van Hayward. De manifestatie van haar krachten is ook anderen opgevallen zoals we in een van de scènes na de credits zien.
wandavision monica rambeauf1610293105

Het WandaVision einde uitgelegd

Nu zijn we aanbeland bij het gedeelte wat iedereen uitgelegd wil krijgen. Het ultieme einde van WandaVision toont na de credits twee scènes die meer gebeurtenissen in het MCU voorspellen. Allereerst zien we Monica die naar het theater wordt geleid door een Skrull. Die Skrull weet haar vervolgens te vertellen dat ze een verzoek heeft gekregen van een vriend van haar moeder om even te komen babbelen.
Waarschijnlijk is die vriend niemand minder dan Nick Fury. Het einde van Spider-Man Far From Home toonde dat Fury in de ruimte is en gezien zijn connectie met Captain Marvel en Monica's moeder is het niet vreemd om te denken dat Fury Monica ook kent. Ook is al bevestigd dat Monica Rambeau een opwachting gaat maken in Captain Marvel 2. Aan de andere kant kan het ook Talos zijn, met wie we natuurlijk kennis gemaakt hebben in Captain Marvel en die binnenkort in Secret Invasion een grote rol gaat krijgen. De kans is dus groot dat we Monica terug gaan zien als Spectrum in Secret Invasion. Aan de andere kant kan het ook een verwijzing naar
wandavision monica rambeauf1610293105

De tweede post-credit scene

Dan is er nog de tweede post-credit scene. Hierin zien we een afgezonderde Wanda genieten van haar rustige leventje in de bergen. Tenminste, dat denken we totdat de camera draait en we haar als de Scarlet Witch druk in de weer zien met de Darkhold, het boek wat alle magie uit het MCU bevat. Hierbij hoort ze de stem van haar zoon Billy die gedurende de serie alleen maar een illusie was die zij gemaakt had. In de stripboeken sterven haar kinderen ook aanvankelijk om later weer terug te keren als Wiccan en Speed.
Met deze scène lijkt dan ook duidelijk gemaakt te worden dat de kinderen van Wanda gereanimeerd worden en dat we ze in de toekomst kunnen verwachten in het MCU. De kans is alleen wel groot dat ze hiermee de aandacht van Mephisto trekt. Het is afwachten hoe dit uit gaat pakken, maar aangezien Wanda verschijnt in Doctor Strange: The Multiverse of Madness, lijkt het duidelijk dat er iets niet goed gaat. Een tweede seizoen van WandaVision komt er voorlopig niet, dus zal de climax hiervan in een van de toekomstige films komen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Populair Nieuws