Aantal Netflix abonnees zit weer in de lift

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 9:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Eerder dit jaar was er een opvallende ontwikkeling bij Netflix. Voor het eerst in tien jaar verloor de dienst abonnees en verwacht werd dat die daling door zou zetten. Nu blijkt dat het aantal abonnees sneller dan verwacht weer groeit.
Netflix heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt en daaruit blijkt dat de dienst er in het afgelopen kwartaal 2,4 miljoen abonnees bij kwamen. Dat is flink meer dan waar het bedrijf op had gehoopt. Het doel was om in het afgelopen kwartaal een groei van 1 miljoen abonnees te zien.
De nieuwe aanwas heeft Netflix te danken aan een aantal populaire series. Stranger Things 4 werd in het afgelopen kwartaal het best bekeken seizoen van een Engelstalige serie ooit op Netflix. Ook de serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story trok veel kijkers, ondanks dat er veel kritiek was op de serie, onder andere over de manier waarop Dahmer en zijn slachtoffers werden geportretteerd.

Nog meer abonnees door abonnement met reclame?

Door de eerdere slechte kwartalen heeft Netflix allerlei plannen om meer abonnees te winnen. Een belangrijke daarvan is een goedkoper abonnement met reclame, dat in november in verschillende landen lanceert. Netflix hoopt hiermee miljoenen abonnees te trekken.
Ook wil de dienst het delen van accounts tegengaan. Het bedrijf test bijvoorbeeld manieren om een abonnee bij te laten betalen voor personen die vanaf een ander adres meeliften op een account. Ook kun je nu je profiel overzetten, zodat er minder reden is om te blijven kijken via het account van iemand met wie je niet meer in huis woont.

Populair Nieuws