Netflix komt met handige nieuwe feature

News
dinsdag, 18 oktober 2022 om 11:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix heeft het de laatste tijd druk met nieuwe features. Dat heeft deels te maken met pogingen om bij te sturen nadat de dienst veel abonnees verloor, maar er zijn ook gewoon handige features bijgekomen. Nu kun je bijvoorbeeld je profiel overzetten naar een ander account.
Op één Netflix-account kun je meerdere profielen aanmaken. Dingen als kijkhistorie en de content die Netflix aanraadt worden bijvoorbeeld per profiel bijgehouden en niet per account. Zo kunnen meerdere gebruikers op hetzelfde adres Netflixen zonder dat elkaars voorkeuren de aangeraden content in de war schopt.
Zo’n profiel was tot nu toe alleen helemaal gebonden aan een account, wat betekende dat je het niet mee kon nemen als je bijvoorbeeld uit huis ging en een eigen account wilde, of juist bij iemand introk en wilde besparen op het aantal accounts waarvoor je betaalt. Een nieuwe feature maakt het mogelijk om een profiel met alle kijkhistorie en voorkeuren over te zetten naar een ander account (via The Hollywood Reporter). De optie is rechtsboven in beeld te vinden bij je profiel.

Kan het overzetten van een profiel account delen stoppen?

Het zou overigens kunnen dat deze feature ook voordeel heeft voor Netflix in de pogingen om weer meer abonnees te krijgen. Het behouden van je profiel is een reden om een account te blijven delen terwijl de gebruikers niet meer op hetzelfde adres wonen. De mogelijkheid om je profiel over te zetten maakt de drempel om toch een nieuw account te nemen wat lager.
Dit is niet de eerste keer dat Netflix een feature introduceert die het delen van accounts mogelijk vermindert. Eerder lanceerde het bedrijf al een test waarbij je bij moet betalen als je een account te vaak gebruikt op een ander adres dan waar je woont. Netflix komt ook met een goedkoper abonnement in de hoop dat daarmee meer klanten worden aangetrokken.

Populair Nieuws