Nyck de Vries heeft juiste keuze gemaakt: "Geen twijfel over mogelijk"

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 10:00
max verstappen nyck de vriesf1665732582
Nyck de Vries heeft een paar vreemde maanden meegemaakt. Eerst had hij geen uitzicht op een plek in zo’n beetje elk raceklasse en toen ineens was hij de kandidaat voor drie F1-stoeltjes. Volgens een voormalig wereldkampioen heeft de Nederlander de juiste keuze gemaakt met AlphaTauri.
De één zijn dood is de ander zijn brood. Of in het geval van Nyck de Vries: de één zijn blindedarmontsteking is de ander zijn doorbraak in de Formule 1. Dankzij de spoedopname van Alexander Albon in het ziekenhuis vlak voor de Grand Prix van Italië kreeg De Vries ineens de kans op zich te bewijzen in de koningsklasse van de motorsport. En dat deed de Nederlander met verve, door meteen punten te scoren in zijn debuut in een Williams.
Het Britse team had dan ook meteen het oog gericht op De Vries om hem te kiezen als coureur voor 2023 naast Albon. Het was al namelijk een tijdje duidelijk dat Nicholas Latifi volgend jaar niet in de F1 zou rijden. De Nederlander besloot om alleen zijn kansen te benutten en ging het gesprek aan met Helmut Marko en bezorgde zichzelf op die manier een stoeltje bij AlphaTauri - zodat Pierre Gasly kon overstappen naar Alpine.
Voormalig wereldkampioen Emerson Fittipaldi denkt dat De Vries de juiste keuze heeft gemaakt door te gaan voor het team van AlphaTauri. Dat heeft hij laten weten in gesprek met VegasInsider.com.

“Het is een erg goede beslissing geweest. Hij zit in een erg goed team onder Franz Tost, het is een speciaal team. Ze houden echt van racen. Het was erg indrukwekkend met zijn race in Williams. Hij gaat volgend jaar goede resultaten boek. Daar is geen twijfel over mogelijk.”

Lege stoeltjes in de Formule 1

Doordat De Vries heeft gekozen voor AlphaTauri is Williams nog steeds op zoek naar een andere coureur voor volgend jaar. Ook het team van Haas heeft nog een vacature open staan naast Kevin Magnussen. Het lijkt er steeds meer op dat Mick Schumacher volgend jaar niet meer te zien is in de Formule 1, gezien de kritische uitspraken van teambaas Günther Steiner.