Dit is hoe Netflix account delen wil stoppen

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 11:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Voor het eerst in tien jaar is het aantal Netflix-abonnees gedaald. Dat heeft meteen gezorgd voor een aantal grote verandering bij de dienst. Zo wil Netflix het moeilijker maken om je account te delen en daarvoor wordt nu een plan getest.
Al jaren delen veel Netflix-gebruiker hun account met anderen, die niet per se bij hun huishouden horen. Op die manier loopt de streamingdienst veel potentiële inkomsten mis. Volgens Netflix-topman Chengyi Long kan de streamer als gevolg daarvan minder goed investeren in het verbeteren van hun diensten.
Daarom heeft Netflix nu in Zuid-Amerika een test gelanceerd om gebruikers een extra huishouden te laten ‘kopen’, meldt Bloomberg. Binnen dit plan kunnen gebruikers hun account maximaal twee weken gebruiken op een tv die niet in hun vaste huishouden staat. Wil je dat langer blijven doen, dan kun je 2,99 dollar betalen om een huishouden aan je account toe te voegen.
Dat geldt niet als je je Netflix-account gebruikt op een laptop of smart device: het is de bedoeling dat alleen tv’s Netflix de indruk geven dat je misschien je wachtwoord deelt met een ander huishouden. Om dat te detecteren gebruikt Netflix onder andere je IP-adres en account-activiteit. Het gebruik van een VPN kan dus ook zorgen dat Netflix denkt dat je in een ander huishouden zit.

Netflix komt ook met advertenties

Deze maatregel tegen het delen van accounts is niet de enige manier waarop Netflix weer meer inkomsten hoopt te krijgen. Er komt bijvoorbeeld ook een nieuwe abonnementsvorm waarbij je reclames te zien krijgt. Hiervoor werkt Netflix samen met Microsoft.

Populair Nieuws