Netflix abonnement met reclame krijgt releasedatum

News
vrijdag, 14 oktober 2022 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Sinds een paar maanden heeft Netflix een flinke tegenslag te verwerken. De dienst heeft aardig wat abonnees verloren. Die wil de dienst terugwinnen met een goedkoper abonnement met reclames. Daarvoor is nu een releasedatum bekend.
In november komt Netflix met een nieuw abonnement genaamd Basic with Ads. Het lanceert op 3 november in verschillende landen, ook Europese landen. Nederland hoort daar nog niet bij, maar het lanceert bijvoorbeeld wel in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
In de VS kost het nieuwe abonnement 6,99 dollar per maand, drie dollar minder dan het Basic-abonnement zonder reclames. In Duitsland geldt hetzelfde prijsverschil: daar kost het nieuwe abonnement 5 euro per maand tegenover 8 euro per maand voor Basic zonder advertenties. De Nederlandse prijzen zijn hetzelfde als in Duitsland, dus mogelijk gaat het nieuwe abonnement hier dus ook 5 euro kosten.

Hoe ziet het nieuwe Netflix abonnement eruit?

Veel geruchten over het nieuwe Netflix-abonnement blijken te kloppen. Er worden inderdaad ongeveer vijf minuten aan reclames per uur uitgezonden, die 15 tot 30 seconden per stuk duren. Ze worden zowel voor als tijdens de content uitgezonden en wat voor reclames je gaat zien hangt ook af van wat voor genres je kijkt.
Netflix is overigens niet de enige streamingdienst die reclames gaat uitzenden. Disney+ gaat een vergelijkbare abonnementsvorm brengen, waarvan de releasedatum nog niet bekend is. Er zijn ook geruchten dat Apple TV+ met verschillende partijen in gesprek is over advertenties.

Populair Nieuws