Netflix verwacht miljoenen nieuwe abonnees

News
donderdag, 15 september 2022 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix is in de afgelopen periode veel abonnees verloren, maar Netflix verwacht snel verbetering. In The Wall Street Journal laat het bedrijf weten miljoenen nieuwe abonnees te verwachten. Dat heeft alles te maken met het abonnement met advertenties.
Naar Netflix’ eigen schatting gaat het nieuwe abonnement met advertenties zo’n 40 miljoen abonnees opleveren. Dat abonnement werd dit jaar aangekondigd als reactie op het enorme verlies van abonnees. Naar verwachting lanceert het vroeg in 2023, al zijn er ook berichten dat het dit jaar nog komt.
Netflix is op dit moment één van de duurste streamingdiensten op de markt. Er zijn alleen wel de nodige populaire series op te vinden. Naar verwachting zullen er veel mensen zijn die het niet erg vinden om advertenties te zien als ze deze series goedkoper kunnen kijken, volgens sommige geruchten voor maar zeven dollar per maand.
Er zijn bovendien geruchten dat de reclames minder vervelend worden dan je misschien verwacht. Er zou maar ongeveer vier minuten reclame getoond worden per uur. Bovendien wil Netflix voorkomen dat klanten dezelfde advertenties te vaak te zien krijgen.

Niet alleen Netflix krijgt advertenties

Netflix is overigens niet de enige die komt met een abonnement met reclame. Ook Disney+ gaat een dergelijk abonnement introduceren. Dat krijgt in de VS de prijs van het huidige standaard abonnement, terwijl een abonnement zonder reclame duurder wordt.