PS5 controller DualSense Edge is opvallend duur

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 9:00
De DualSense controller ontvangt veel lof voor zijn unieke features en het comfort van de controller. Onlangs kondigde Sony een nieuwe versie aan met nog meer features en opties. Deze DualSense Edge blijkt alleen opvallend duur te zijn.
Al een tijdje biedt Microsft de Xbox Elite controller aan voor e-sporters of andere mensen die intensief met hun games bezig zijn. Concurrent Sony waagt zich daar nu ook aan met de PS5 DualSense Edge. Net als de Xbox Elite controller biedt de DualSense Edge extra knoppen, verwisselbare onderdelen en mogelijkheden om verschillende profielen in te stellen voor verschillende games.
De vraag was alleen nog wanneer de DualSense Edge zou verschijnen en wat hij zou kosten. Beide vragen zijn beantwoord op de PlayStation blog. De release is relatief snel, namelijk op 26 januari 2023. Met de prijs zal niet iedereen even blij zijn.
Het is niet ongebruikelijk dat je voor een luxe controller als de DualSense Edge ruim meer dan 100 euro betaalt. De DualSense Edge maakt het alleen wel heel bont met een adviesprijs van 239,99 euro. Dat is meer dan drie keer zoveel als een gewone DualSense controller.

Wanneer kun je een pre-order voor de DualSense Edge plaatsen?

Wie toch het geld voor de controller over heeft hoeft niet heel lang meer te wachten om er één te bestellen. Pre-orders gaan namelijk live vanaf dinsdag 25 oktober. In Nederland zijn pre-orders exclusief bij PlayStation Direct te plaatsen.

Populair Nieuws