Slachtofferhulp wil Dahmer van Netflix verwijderd hebben

News
donderdag, 06 oktober 2022 om 11:30
dahmer s1 e2 00 01 38 23r 1f1664878833
In de afgelopen weken is er veel te doen geweest om een nieuwe Netflix serie. Het gaat om Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, een dramatisering van het verhaal van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. De serie brengt alleen veel controverse met zich mee en Slachtofferhulp Nederland zou de serie graag zien verdwijnen.
Slachtofferhulp heeft een “substantieel aantal klachten” gekregen over de Netflix-serie over Jeffrey Dahmer. Veel mensen storen zich aan de manier waarop Netflix het verhaal van Dahmer vertelt. Dahmer is op dit moment de meest bekeken Netflix-serie, maar de manier waarop zowel Dahmer als zijn slachtoffers worden geportretteerd is problematisch te noemen.
Slachtofferhulp voorzitter Rosa Jansen geeft aan dat Dahmer in de serie wordt neergezet als een “krachtige, sterke man”. Zijn slachtoffers worden daarentegen neergezet als “emotioneel en zwak”. Hoewel Slachtofferhulp geen bezwaar maakt tegen truecrime, mist deze serie elke nuance in hoe de situatie wordt weergegeven en wordt Dahmer teveel geromantiseerd.
Daardoor zit de serie ook het werk van slachtofferhulp in de weg. Slachtoffers moeten na erge gebeurtenissen de regie over hun leven krijgen. Een serie als Dahmer, die de verhouding tussen dader en slachtoffer vertekent weergeeft, kan slachtoffers die regie weer ontnemen.

Wordt Dahmer van Netflix afgehaald?

Hoewel Jansen de kwestie ook wil aankaarten bij Victim Support Europe, ziet zij zelf weinig kans dat de serie daadwerkelijk verwijderd wordt. Het verzoek wordt dan ook vooral gedaan om een signaal af te geven. Als mensen weten dat Netflix de zaak op een vertekende manier weergeeft, kunnen ze er voor kiezen om de serie verder niet te steunen door hem niet te kijken.

Populair Nieuws