Zo kan je de F1 GP van Australië dit weekend gratis kijken!

Article
donderdag, 07 april 2022 om 18:00
si202203110473 newsf1649344921
We kunnen in Nederland helemaal niet meer inschakelen bij Ziggo op F1 gratis te kijken. Gelukkig zijn er nog wel een aantal manieren waarop je de GP van Australië dit weekend gratis kan volgen.
Het nieuwe Formule 1-seizoen is pas twee races oud, maar meteen zit de spanning er meteen goed in. Hoewel Max Verstappen en Sergio Perez geen enkele punten wisten te scoren in Bahrein - omdat hun auto’s uitvielen met precies hetzelfde probleem - heeft het team van Red Bull Racing de voorsprong van Ferrari een beetje kunnen verkleinen in Saudi-Arabië. Verstappen wist op het stratencircuit van Jeddah namelijk te winnen van Charles Leclerc in een enorme spannende strijd.
De twee coureurs hebben zo’n beetje de hele Grand Prix op slechts anderhalve seconde van elkaar gereden, wat weer bewijst dat de nieuwe regels voor de Formule 1-auto’s een meesterzet zijn geweest van de FIA.
Het verschil tussen Ferrari en Red Bull Racing is minimaal, dus waarschijnlijk kunnen we weer een titanenstrijd verwachten voor de GP van Australië, dat wordt verreden op Albert Park in Melbourne. Mogelijk kan Verstappen nu wel een kleine voorsprong hebben door een upgrade die Red Bull Racing naar verluidt heeft meegenomen naar Australië.
si202203260404 newsf1648716764

Gratis de GP van Australië kijken

Als je dit weekend alle actie op de baan live wil volgen, zonder daarvoor een betaald abonnement op Viaplay of F1 TV Pro te nemen, dan zijn daar een aantal opties voor mogelijk. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe provider, dan kan je kiezen voor KPN. In dat geval krijg je een abonnement op Viaplay helemaal gratis, waardoor je alle sessies van de Formule 1 live kan volgen en ook kan genieten van de voor- en nabeschouwing met onder andere Tom Coronel, Guido van der Garde, David Coulthard en Mika Hakkinen.
Ben je al een bestaand lid van KPN, dan heb je helaas pech. In dat geval kan je namelijk niet profiteren van de gratis Viaplay-actie. Wel heb je de mogelijkheid om nu Viaplay te nemen voor een introductieprijs van 9,99 euro per maand, in plaats van de gebruikelijke 13,99 euro per maand. In dat laatste geval raden wij alleen aan om een abonnement te nemen op F1 TV Pro, dan omgerekend slechts 5,40 euro per maand kost.
si202203270391 newsf1648716140

Meer opties voor gratis kijken

De actie bij KPN is alleen niet de enige mogelijkheid om dit weekend gratis naar de GP van Australië te kijken. Hoewel we in Nederland namelijk lid moeten zijn van Viaplay of F1 TV Pro, is dat niet overal het geval. Sommige landen, zoals het VK en Duitsland, hebben pech met het peperdure Sky Sports F1, terwijl kijkers in andere helemaal niks hoeven te betalen voor hun F1 coverage. En daar kunnen we in Nederland ook mooi van profiteren.
Zo kunnen Oostenrijkers de Formule 1 bijvoorbeeld volgen via Servus TV, dat in handen is van Red Bull. De zender is online te volgen via hun eigen website, maar daar krijg je helaas geen toegang toe als je in een ander land zit. Je krijgt dan namelijk de melding dat ‘deze inhoud niet beschikbaar is in uw land’.
Gelukkig is dat probleem eenvoudig op te lossen door middel van een VPN. Met zo’n programma is het mogelijk om een site ervan te overtuigen dat je in een compleet ander land zit, Oostenrijk in het geval van Servus TV. Op die manier kan je eenvoudig gratis Formule 1 kijken. Naast Servus TV kan je ook voor andere opties kiezen met gratis F1 uitzendingen.
Natuurlijk zit je op die manier wel met buitenlands commentaar, in dit geval Duits. Als je niet zo goed hebt opgelet tijdens de Duitse les op school, dan is ook dat probleem eenvoudig op te lossen. Wanneer je de Grand Prix Radio app download, dan kan je namelijk luisteren naar het commentaar van Olav Mol, die tot vorig jaar dé stem van de Formule 1 in Nederland was. Het is zelfs mogelijk om met de app het commentaar te synchroniseren en te luisteren naar het geluid op de baan, zodat je zonder zorgen het geluid van de originele uitzending op mute kan zetten.