'RB18 van Max Verstappen heeft grote upgrade gekregen voor GP Australië'

News
woensdag, 06 april 2022 om 18:00
si202203190316 newsf1647865614
De RB18 van Red Bull Racing is één van de zwaarste F1-bolides van het veld. Maar volgens Viaplay-analist Tom Coronel heeft de auto nu een grote upgrade gekregen dankzij gewichtsverlies.
Door de nieuwe regels in de Formule 1, moet een auto minimaal 798 kilo wegen. Het team van Red Bull Racing zit daar alleen relatief gezien ver overheen en heeft één van de zwaarste auto’s. In een sport waarbij de kleinste veranderingen het verschil kunnen maken, en de kwalificatie vaak op tienden van seconden wordt bepaald, is dat extra gewicht dus een groot probleem.
Maar volgens Viaplay-analist en coureur Tom Coronel is het gat met de concurrentie nu flink gedicht. In gesprek met AD laat hij namelijk weten dat de RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez maar liefst zeven kilo is kwijtgeraakt.

Cruciaal verschil voor Red Bull?

Door het gewichtsverlies kan de auto van Red Bull Racing in Melbourne plotseling bijna twee tienden sneller zijn dan voorheen. Dat zou precies het verschil kunnen maken in de strijd met Ferrari. Momenteel staat het team uit Maranello bovenaan de ranglijst, mede omdat Verstappen én Perez tijdens de Grand Prix van Bahrein zijn uitgevallen.
Coronel denkt ook dat Red Bull nu een gelijkwaardige auto heeft aan Ferrari, waardoor het gevecht nu echt kan beginnen. De coureur zegt dan ook dat Verstappen nu gelijkwaardige wapens heeft in het gevecht, waarbij het eerste een ‘mes tegen een pistool’-gevecht was.
De Grand Prix van Australië gaat aankomende zondag van start om 07:00 Nederlandse tijd.

Populair Nieuws