Download nu de Grand Prix Radio app met F1-commentaar van Olav Mol

News
dinsdag, 05 april 2022 om 12:00
si202203270391 newsf1648716140
Het commentaar bij de het nieuwe thuis van F1, Viaplay, is niet door iedereen geliefd. Daarom kan je nu de Grand Prix Radio app met Olav Mol dowloaden, als je de bekende commentator wil horen tijdens de Grand Prix van Australië en andere races.

Waar is de Olav Mol te vinden?

Je kan naar de ervaren commentator luisteren via de Grand Prix Radio app of via de officiële site. Olav Mol zal hier elke zaterdag tijdens de (sprint)kwalificatie en tijdens de race zijn commentaar leveren. Ook is het goed om te weten dat je via deze site en via de app, het geluid met het beeld kan synchroniseren door middel van een slider. Wel blijken er op iOS 15.4 wat kleine problemen te zijn met het synchroniseren, maar daar word hard aan gewerkt laat Grand Prix Radio weten.
Ook kan je via TuneIn of Nederland.fm luisteren naar Olav. Let wel op dat deze twee varianten geen gebruik maken van de synchronisatie-slider. Er zal dan dus een verschil kunnen zitten in beeld en geluid.

Synchroniseer voordat je kijkt

Grand Prix Radio wil graag dat je het geluid en beeld eerst goed synchroniseert voor je begint met kijken. Dit is omdat je dan niet per ongeluk een spoiler krijgt, bijvoorbeeld dat je de reactie over een crash al hoort, voor dat je hem zelf hebt gezien.
Het synchroniseren werkt als volgt: 'Als je naar een willekeurige TV-bron kijkt stem je met de app precies af dat het racecommentaar gelijk komt te liggen met de beelden.'
De ideale situatie volgens Grand Prix Radio is om al klaar te zitten met je app voordat de race begint, zodat je een beetje een buffer hebt voor het gelijk zetten van het commentaar en de race.
olav mol f1 2020f1650961150

Alle geluiden via de app

Je hoeft je geen zorgen te maken over het missen van wat cruciale racegeluiden. De boordradio en het baangeluid worden namelijk gewoon voor je mee genomen op de Grand Prix Radio app. Je kan het geluid bij Viaplay dus gewoon op mute zetten. Dat liet Grand Prix Radio al weten nadat er heel veel belang bleek te zijn voor het commentaar van Olav mol.
Daarnaast adviseert Grand Prix Radio om een bluetooth speaker voor je TV te zetten voor de echte ervaring.