Wat willen wij van de Assassin’s Creed Valhalla setting zien?

Article
zaterdag, 20 juni 2020 om 9:00
assassins creed valhalla map size smaller than odyssey opinionf1591884333
Ubisoft neemt ons in haar RPG Assassin’s Creed Valhalla mee naar een nieuw tijdperk. In de tijd dat de Vikingen nog heersten en iedereen angst inboezemden, mag jij de assassijn uithangen. Dat betekent dat er weer veel te doen valt waaronder de nodige slachtoffers maken. De game belooft ook veel tofs rondom de setting. Wat wij willen zien vertellen we je hier!
We hebben al heel wat Assassin's Creed Valhalla details voorbij zien komen. Zo weten we de Assassin's Creed Valhalla specs al waardoor sommige gamers meteen hun pc aan het verbouwen zijn, mochten we al wat gameplay onder de loep nemen en weten we al dat de game op 30fps draait op de Xbox Series X. In dit artikel gaan we op de setting in, maar alle andere details hebben we eerder al voor je op een rij gezet.

Op zijn minst een Drakkar-gevecht

Het klinkt misschien vreemd als we zeggen dat we een Drakkar gevecht willen in Assassins Creed Valhalla, want een gevecht is niet echt een setting. Toch is het een belangrijk onderdeel van het Viking tijdperk dat we aan de haal mogen met een typisch Vikingschip. En als we dan toch aan het varen zijn, willen we natuurlijk ook meteen zien wat er allemaal mogelijk is op zo’n schip. We weten als dat we in Assassins Creed Valhalla op pad gaan om nieuw territorium te veroveren in het verdeelde land dat tegenwoordig Engeland vormt.
We gaan op pad naar kleine rijken zoals Wessex, Mercia en East Anglia en dat doen we deels via een longship. Onderweg hopen wij dat we aan de bak mogen met onze Viking collega’s en een gevecht tussen schepen mogen voeren. Hopelijk mogen we daarnaast nog een aantal van de toffe features gebruiken die we graag in de game terug zouden zien.
assassins creed valhalla artworkf1619781989

Mythologie

Over het algemeen zit het in Assassin’s Creed wel goed als het op historisch aspect aankomt. De franchise gaf ons al verschillende historische figuren zoals Leonardo da Vinci en Napoleon om van te smullen. Daarnaast kregen we in Assassin’s Creed Odyssey bijvoorbeeld de nodige tempels te zien, omdat dit bij het Griekse tijdperk hoort.
Nu de franchise het Viking tijdperk aandoet, weten we al dat we die tempels niet hoeven te verwachten. Die waren in de tijd van de Vikingen nou eenmaal niet zo populair. Daarom is het tijd dat we wat van de Noorse Mythologie te zien krijgen. Dit is toch wel een belangrijk onderdeel van de setting van de game. Zouden we bijvoorbeeld de afgrond Ginnugagap te zien krijgen die het rijk van de levenden scheidde van het rijk van het vuur en het rijk van de doden? Wij tekenen ervoor!
assassins creed valhalla villagef1591198459

De plundering in Mercia

Valhalla zal ons in ieder geval op pad sturen naar Engeland en daar moet geplunderd worden. Gezien de game ons onder andere naar Mercia stuurt, verwachten we dat we op die plek een belangrijke gebeurtenis te zien krijgen: De plunderingen van het leger van Hastein in Mercia en zijn gevecht tegen Alfred de Grote. In 892 trok Hastein met een enorm leger naar deze plek om de hele tent leeg te roven. Het resultaat was een enorm gevecht, waarbij Hastein zijn leger combineerde met schepen en manschappen uit Appledore en Milton.
Wat Hastein alleen niet wist is dat er tijdens zijn plunderingen in Mercia elders zijn legers aan het uitroeien was. Hierbij zijn zijn vrouw en kind omgekomen wat tot een volgende plundertocht van de Vikingheerser leidde.
assassins creed valhalla enemyf1591199136

Valkyries en Ragnarok

Een belangrijk onderdeel van de Vikingsetting is het gebruik van Valkyries (of Walkuren). Deze strijdgodinnen zijn bij ons bekend als mooie vrouwen die bepantserd en tot op hun tanden bewapend ten strijde trokken, maar dat waren ze eigenlijk niet. Van oorsprong zijn Valkyries vrouwen die de meest heldhaftige strijders van het strijdveld plukten en ze mee te nemen naar Walhalla. Daar mochten de strijders verblijven tot het einde van de tijd: Ragnarok.
Ragnarok is een onderdeel dat absoluut niet mag missen in Valhalla. Deze strijd die de ondergang van de goden en de wereld aankondigt, moet bijna wel van epische proporties zijn. Volgens de mythologie zou de strijd niet alleen tussen mensen uitgevochten worden, maar worden de goden, reuzen en andere mythologische wezens zoals reuzen er ook in meegesleept. Aan het einde van de strijd zou de wereld vergaan en herrijzen, waarbij iedereen herboren wordt. Een mooie opzet om naar een New Game + toe te werken vinden wij.
assassins creed valhalla drakkar beautyshotf1591882410

Valhalla zelf

De titel van de game zegt het al. Valhalla moet terugkomen in Assassin’s Creed Valhalla. De hemel van de Vikingstrijders moet een opwachting maken in de game, want dat is de ultieme plek waar de krijgers naartoe gaan. Alleen degenen met de hoogst haalbare eer, kwamen in het rijk van Odin terrecht. Ongetwijfeld zal Ubisoft ons in de game over Valhalla vertellen, maar of we ook daadwerkelijk een blik in het hemelrijk mogen werpen is nog maar de vraag.
Assassin’s Creed Valhalla komt dit jaar nog uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer de releasedatum precies is, is jammer genoeg nog onbekend (al lekte Amazon wel een datum van 15 oktober), maar je kunt de game wel alvast pre-orderen. Welke editie van de game je wil moet je nog even bepalen. Daarvoor hebben wij alvast alle edities van de game voor je op een rij gezet. Als je dan je keuze gemaakt hebt, kun je natuurlijk met de links hieronder meteen je pre-order plaatsen! Vergeet daarbij niet de pre-order deals van de game te checken!
De game is al te pre orderen bij Gamemania in de speciale Drakkar Edition voor 64,98.
De game kent ook een Ultimate Edition, waarbij je allerlei extra’s krijgt zoals de seizoenspas van de game.
De Assassin’s Creed Valhalla Ultimate Edition is voor 119,98 te pre orderen bij Game Mania.

Populair Nieuws